fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPosebnu pažnju usmjeriti na razvoj živinarskog sektora

Posebnu pažnju usmjeriti na razvoj živinarskog sektora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Posebna pažnja u novom Agrobudžetu biće usmjerena na razvoj živinarskog sektora, saopštili su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i iskazali snažnu opredijeljenost za unapređenje domaće proizvodnje.

Državni sekretar, Nebojša Veličković i načelnik Direkcije za stočarstvo, Ranko Bogavac, danas su na sastanku sa predstavnicima živinarskog sektora razgovarali o aktuelnostima i modelima unapređenja u narednom periodu.

„Proizvođači pilećeg mesa su iskazali zadovoljstvo povodom ostvarene saradnje i partnerskog odnosa sa Ministarstvom. Oni su naveli da do ove godine nikada nijesu imali sluha od nadležnih institucija, te da su nove mjere podrške primjer dobre prakse i put ka unapređenju domaće proizvodnje“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su ukazali na prioritetnu zaštitu proizvođača od nelojalne konkurencije.

Sagovornici su se osvrnuli na probleme koji su postojali u prethodnom periodu i zajednički razmotrili modele podrške kako bi u skladu sa procjenama i mogućnostima došli do najboljih rješenja za domaće proizvođače.

Konstatovano je da će do kraja godine Ministarstvo kroz novi javni poziv dodatno podržati sektor živinarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije