fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška ženskom preduzetništvu kroz javni poziv

Podrška ženskom preduzetništvu kroz javni poziv

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Javni poziv za raspodjelu sredstava od 15 hiljada EUR za podršku ženskom preduzetništvu biće raspisan sjutra za sve zainteresovane preduzetnice i kompanije sa teritorije Kotora, u kojima su žene nosioci biznisa.

Javni poziv će biti raspisan na osnovu odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku ženskom preduzetništvu.

Na info danu, organizovanom tim povodom u multimedijalnoj sali Kulturnog centra, na pitanja prisutnih preduzetnica odgovarale su članice komisije – vršiteljka dužnosti sekretarke Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Andrea Vukšić i savjetnice Anđela Milošević, Lada Moškov i Olivera Simović.

Vukšić je saopštila da će javni poziv biti objavljen sjutra, dok je rok za predaju dokumenata 20 dana, prenosi Radio Kotor.

Milošević je objasnila proces prijave za javni poziv.

“Sekretarijat od prošle godine raspisuje konkurs za svaku godinu pojedinačno i samim tim opredjeljuje određena budžetska sredstva, tako da je odlukom o budžetu ove godine opredijeljeno skromnih 15 hiljada EUR”, rekla je Milošević.

Ona je kazala da pravo da apliciraju imaju preduzetnice i preduzeća u kojima su žene nosioci biznisa.

“Tu o se odnosi na vlasnice preduzeća ili jednog od vlasnika i izvršne direktorice u slučaju da je u pitanju preduzeće sa više vlasnika”, objasnila je Milošević.

Preduzetnice i preduzeća koja konkurišu moraju biti sa područja opštine Kotor i moraju biti registrovani u Centralnom registru Privrednog suda, čak i one koje započinju biznis u trenutku apliciranja.

“Jedna preduzetnica može dobiti najviše 30 odsto od ukupnih opredijeljenih sredstava, što u ovom slučaju znači 4,5 hiljada EUR. Dokumentacija se u zatvorenoj koverti predaje u Građanskom birou”, objasnila je Milošević.

Svi obrasci za prijavu na taj javni poziv mogu se preuzeti sa sajta Opštine Kotor www.kotor.me, a nalaze se u rubrici zahtjevi i obrasci.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije