fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška od 30 hiljada EUR za turoperatore i agencije

Podrška od 30 hiljada EUR za turoperatore i agencije

Budva, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija Budve (TOB) objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje podrške za realizaciju noćenja u individualnom smještaju turista sa prioritetnih emitivnih tržišta, u periodu od 15. septembra do 15. decembra, na teritoriji te Opštine.

U pozivu se navodi da ukupan iznos opredijeljenih sredstava iznosi 30 hiljada EUR, a cilj je postizanje većeg stepena iskorišćenosti kapaciteta privatnih izdavalaca u periodu postsezone.

“Prioritetna emitivna tržišta su Njemačka, Velika Britanija, Rusija, Austrija, Poljska, Francuska, Bjelorusija, Izrael, Italija, Skandinavija, Holandija, Belgija, Ukrajina, Kazahstan i Kina”, naveli su iz TOB-a.

Pod individualnim smještajem podrazumijevaju se smještajni objekti koji pružaju usluge smještaja u domaćinstvima, odnosno individualni turistički ili privatni smještaj, koji prema Zakonu o turizmu podrazumijevaju smještajne jedinice sa najviše 20 ležajeva i čiji su vlasnici građani.

“Korisnici podrške mogu biti turoperatori koji imaju predstavništva u Crnoj Gori, dovode turiste sa prioritetnih emitivnih tržišta i imaju sklopljene ugovore sa registrovanim izdavaocima individualnog smještaja u Budvi, koji su fiskalizovali poslovanje”, navodi se u pozivu.

Korisnici podrške mogu biti i turističke agencije-posrednici iz Crne Gore, koje imaju ugovor sa turoperatorima koji dovode turiste sa prioritetnih emitivnih tržišta i imaju sklopljene ugovore sa registrovanim izdavaocima individualnog smještaja u Budvi, koji su fiskalizovali poslovanje.

“Sredstva se mogu koristiti isključivo za pokrivanje dijela troškova realizovanog noćenja kod izdavaoca individualnog smještaja sa kojim turoperator ili turistička agencija imaju sklopljen ugovor. Uslov za podršku je prilaganje dokaza, odnosno prijave boravka i plaćene boravišne takse da je noćenje ostvareno u traženom periodu kod izdavaoca individualnog smještaja”, precizirali su iz TOB-a.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objavljivanja poziva.

Zainteresovani zahtjeve sa pratećom dokumentacijom mogu dostaviti na adresu Turističke organizacije Budva, Mediteranska 6/8, sa oznakom da se radi o prijavi na poziv.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije