fbpx
NaslovnicaGlavna vijestObjavljen ugovor o radu sa Todorovićem

Objavljen ugovor o radu sa Todorovićem

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora avio-kompanije ToMontenegro objavio je ugovor o radu sa izvršnim direktorom Predragom Todorovićem.

Todorović prima platu od 4,4 hiljade EUR i naknadu za zakup stana do hiljadu EUR.

Todorovićev ugovor o radu objavljen je na sajtu airmontenegro.com.

“Na sjednici Odbora direktora To Montenegra, koja je održana u utorak, postignuta je saglasnost da se ugovor o radu sa izvršnim direktorom kompanije objavi na veb stranici kompanije airmontenegro.com”, navodi se u saopštenju.

Prema ugovoru, Todorović će dobiti jednokratni bonus od 30 hiljada EUR pod uslovom da u roku od godinu od osnivanja avio-kompanija počne sa obavljanjem komercijalne aktivnosti.

Predviđen je i godišnji bonus od 20 hiljada EUR, ako kompanija u toku godine preveze od 50 hiljada do 100 hiljada putnika.

Stoga je Todorović već ostvario pravo na 50 hiljada EUR bonusa, jer je kompanija počela sa komercijalnim letovima i prevezla oko 60 hiljada putnika do početka septembra.

U slučaju raskida ugovora, Todoroviću bi pripale 24 prosječne neto zarade, ili više od 105 hiljada EUR.

U saopštenju kompanije se navodi da je nakon samo tri i po mjeseca od osnivanja, redovnim letom iz Podgorice za Beograd, počeo komercijalni saobraćaj, čime je ispunjeno obećanje dato Vladi da će prvi avion poletjeti prije glavne turističke sezone.

“Iako je u avio-industriji za ovaj proces u prosjeku potreban mnogo duži period, izborom kompetentnog i profesionalnog kadra sa velikim iskustvom i znanjem, uz brojne poslovne izazove, urađen je ogroman posao koji je dao i konkretne rezultate”, navodi se u saopštenju.

Tako nakon samo šest mjeseci kompanija ima dva aviona u svom vlasništvu, prevezla je preko 70 hiljada putnika i ostvarila prihod od četiri miliona EUR od prodaje karata.

Vlada je za osnivanje kompanije Air Montenegro odvojila 30 miliona EUR osnivačkog kapitala, te je, kako su naveli, od krucijalne važnosti da takvu kompaniju vode profesionalci koji imaju specifične kvalifikacije, znanja i kompetencije.

“Takav kadar na tržištu avio industrije ima svoju vrijednost, jer odgovornost koju pozicija izvršnog direktora avio-kompanije nosi sa sobom je odgovornost za desetine hiljada prevezenih putnika, za hiljade letova i slično”, dodaje se u saopštenju.

Oni su naveli primjer da menadžeri sličnih avio-kompanija u regionu i svijetu imaju primanja koja se kreću od 25 hiljada EUR mjesečno do 3,5 miliona EUR godišnje.

“Otvoreni smo za saradnju i pozdravljamo veliko interesovanje medija i javnosti jer ovo jeste nacionalna avio-kompanija i javnost će biti redovno informisana o našem poslovanju na transparentan način”, naveli su iz kompanije.

ToMontenegro, kako su zaključili, ostaje posvećen cilju da javnost informiše i odgovori na sve zahtjeve, pa će se sve informacije redovno ažurirati na sajtu i putem medija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije