fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMedojević: Spajić obezbijedio Todoroviću neviđeni ugovor o radu

Medojević: Spajić obezbijedio Todoroviću neviđeni ugovor o radu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević saopštio je da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić obezbijedio neviđeni ugovor o radu izvršnom direktoru avio-kompanije ToMontenegro Predragu Todoroviću.

On je rekao da je Todorović, po ugovoru, dobio mjesečnu platu od 4,4 hiljade EUR, plaćen stan od hiljadu EUR, bonus čim poleti prvi avion od 30 hiljada EUR i otpremninu od 100 hiljada EUR.

Ugovorom su, kako tvrdi Medojević, predviđeni i određeni bonusi, između ostalog i bonus od 50 hiljada EUR ako broj putnika bude preko 300 hiljada za godinu.

“Sve poslove oko gašenja stare i osnivanja nove kompanije je vodio ministar finansija?! A resorni ministar Ministar Bojanić se nije pitao ništa. Evo kako se troše pre poreskih obveznika i kako je Spajić široke ruke za svoje drugove”, naveo je Medojević.

On je objasnio da se bonusi menadžmentu uglavnom daju kada ostvari profit ili ako mu se definišu neki specifični poslovni ciljevi koji će dovesti do smanjenja troškova, restrukturiranja i slično

“Ovo je primjer štetnog ugovora i namještanja poslova”, poručio je Medojević.

On je podsjetio i da je Spajić rekao da će gašenje Montenegro Airlinesa (MA) i osnivanje ToMontenegra koštati građane nula EUR.

“Do sada ta nula nas je koštala 21 miliona EUR za avione bez motora plus 19 miliona osnivačkog uloga plus bonusi za direktore”, zaključio je Medojević.

Najčitanije