fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMastercard i Telekom doniraju Crvenom krstu za program Briga o starijima

Mastercard i Telekom doniraju Crvenom krstu za program Briga o starijima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za svaku transakciju koju korisnici Crnogorskog Telekoma u naredna dva mjeseca obave kroz Telekom ME aplikaciju plaćajući račune Mastercard platnom karticom, kompanije Mastercard i Telekom doniraće 50 centi Crvenom krstu, za program Briga o starijima.

Telekom korisnici će, uz to, na poklon dobiti pet gigabajta (GB) koje mogu sami iskoristiti ili pokloniti.

„Donacija Mastercarda i Telekoma biće usmjerena na pružanje pomoći starijim osobama u ruralnim područjima Crne Gore“, kazali su iz tih kompanija.

Naime, za veliki broj starijih i samačkih domaćinstava, posebno na sjeveru zemlje, teško je osigurati kontinuiranu pomoć i podršku. Crveni krst zato nastoji da im kroz terenski rad dugoročno pomogne nabavkom stvari neophodnih za svakodnevni život.

„Plaćanjem računa karticom Mastercard kroz Telekom ME aplikaciju korisnici Telekoma dobiće i pet GB za surfovanje u najbržoj mreži. Gigabajti su validni 30 dana od aktivacije, a mogu ih koristiti na svom postpejd broju ili ih pokloniti drugom postpejd broju registrovanom u istoj aplikaciji“, navodi se u saopštenju.

Iz Telekoma su kazali da bilo da gigabajte zadržavaju za sebe ili ih poklanjaju, potrebno ih je aktivirati u Telekom ME aplikaciji, odnosno glavni meni – program nagrađivanja – pet GB promo- Mastercard.

Direktorka za tržišta Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, Jelena Ristić, kazala je da kompanija, u skladu sa opredjeljenjem da posluje dobro čineći dobro, osnažuje pojedince da počnu inicijative i dožive iskustva kojima će doprinijeti boljitku zajednice u kojoj žive.

„Veoma smo ponosni što smo zajedno sa inovativnim partnerom kao što je Crnogorski Telekom, dio kampanje koja će ne samo prukupiti sredstva za pomoć starijim licima, već i podići svijest u Crnoj Gori o potrebi za tim“, dodala je Ristić.

Rukovodilac marketinga u Telekomu, Gordana Spahić, kazala je da je prethodni period pokazao da digitalni servisi i takve aplikacije nijesu tek alternativa već često sigurnija i jednostavnija opcija ili realna nužnost pri obavljanju svakodnevnih obaveza.

„Zato želimo da ohrabrimo korisnike da nastave da ih koriste kako bi na lakši, brži i sigurniji način, iz svog doma, izmirivali obaveze. Osim što će na taj način doprinijeti projektu Crvenog krsta usmjerenom na posebno osjetljivu stariju populaciju, od nas će dobiti pet GB interneta za surfovanje u zvanično najbržoj mobilnoj mreži u Crnoj Gori, za koje sami mogu da odluče da li će ih zadržati ili pokloniti nekome“, rekla je Spahić.

Telekom ME aplikacija je besplatna za preuzimanje na Google Play i App Store-u, i dostupna je za sve Android i iOS pametne uređaje. Nakon što u aplikaciju unesu podatke o servisima koje koriste, korisnici će na početnoj strani dobiti informaciju o posljednjem računu koji Mastercard platnom karticom mogu platiti u dva koraka.

„Akcija počinje danas i traje do 30. septembra, a važi za sve servise Telekoma“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije