fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJavni poziv za podršku investicijama u preradu na gazdinstvima

Javni poziv za podršku investicijama u preradu na gazdinstvima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima.

Ministarstvo poziv objavljuje u skladu sa Agrobudžetom i mjerom koja se odnosi na podršku investicijama u preradu na gazdinstvima (MIDAS 2 grantovi).

Poziv se objavljuje u okviru drugog projekta Institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede Crne Gore – MIDAS 2, koji Ministarstvo realizuje koristeći sredstva Svjetske banke (SB).

Realizovaće se u skladu sa Priručnikom za grant šemu Podrška investicijama u preradu na gazdinstvima.

Rok za podnošenje zahtjeva će trajati od 2. do 31. avgusta.

Sredstva podrške koja su namijenjena za ovaj javni poziv iznose 600 hiljada EUR.

Podrška u okviru ove mjere ima za cilj da se kroz investicije, objekti u kojima se vrši prerada, pakovanje i čuvanje proizvoda, unaprijede i usaglase sa higijenskim standardima, minimalnim nacionalnim standardima u oblasti bezbjednosti hrane i očuvanja životne sredine.

Takođe, podrška obezbijeđena kroz ovu mjeru namijenjena je ublažavanju posljedica Covid krize na sektor primarne proizvodnje i prerade, te saniranju posljedica krize i značajnog pada prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i potencijala za investiranje u preradu.

Obrazac zahtjeva za odobravanje investicije, Priručnik i druga prateća dokumentacija potrebna za pripremu zahtjeva, dostupan je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva www.gov.me/mpsv i MIDAS 2 projekta www.midas.co.me, kao i u prostorijama Direktorata za ruralni razvoj i regionalnih kancelarija savjetodavnih službi Ministarstva u Baru, Herceg Novom, Cetinju, Bijelom Polju, Podgorici, Nikšiću, Beranama i Pljevljima.

Informacije se mogu dobiti i lično u prostorijama Ministarstva ili putem telefona 020 482 150.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije