fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJandreoski: Tender za vozilo za odleđivanje aviona u narednoj godini

Jandreoski: Tender za vozilo za odleđivanje aviona u narednoj godini

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Državno preduzeće Aerodromi Crne Gore (ACG) u narednoj godini raspisaće tender da nabavku opremu koja služi za odleđivanje aviona (deicing vozilo).

Izvršni direktor Aerodroma, Goran Jandreoski, je za Vijesti rekao da su planirali tu nabavku i da će to biti prvi put da kompanija raspolaže tom vrstom opreme.

”To smo predvidjeli planom javnih nabavki za narednu godinu. Aerodromi su odgovorna kompanija. Očekujemo dostavu ovog tipa uređaja najkasnije do aprila naredne godine, ako sve procedure budu završene po planu”, rekao je Jandreoski.

Zbog nedostatka opreme za odleđivanje aviona ove sedmice je avio-kompanija Austrian Airlines otkazala let iz Beča za Podgoricu i iz Podgorice za Beč.

Aerodromi su pokušali ovu opremu da nabave i prošle godine. Međutim, nije dostavljena nijedna formalna i ispravna ponuda, pa je obustavljen tender za nabavku specijalnog vozila za odleđivanje aviona.

Procijenjena vrijednost vozila bila je 360 hiljada EUR sa porezom na dodatu vrijednost (PDV).

Na tender su tada prispjele četiri ponude kompanija iz Srbije i Crne Gore, koje su nudile opremu proizvedenu u Kini, Turskoj, Irskoj i Danskoj, ali nijedna od njih nije bila formalno ispravna.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije