fbpx
NaslovnicaMINA BusinessImenovan novi sastav Odbora za digitalnu transformaciju

Imenovan novi sastav Odbora za digitalnu transformaciju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvršni Odbor Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) imenovao je novi sastav Odbora za digitalnu transformaciju, kako bi snažnije i brže radili u toj oblasti.

“Sve veća dostignuća i mogućnosti koje pruža digitalizacija, kao i okolnosti nastale pandemijom, uticale su na to da Asocijacija podigne na viši nivo svoje aktivnosti u ovoj oblasti i okupi najbolji tim u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju Asocijacije.

Ovaj strateški Odbor AMM-a je prvi odbor takve vrste u Crnoj Gori, nakon čega su i druge poslovne organizacije formirale slična tijela.

Za predsjednika Odbora izabran je generalni direktor kompanije Čikom, Vladan Tabaš.

Radom Odbora će upravljati koordinacioni tim koji pored predsjednika Odbora čine savjetnik premijera za IT u Vladi Dejan Abazović, direktorica Sektora za strategiju i rizike u kompaniji M:tel Aleksandra Radojević, savjetnik u Direktoratu za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Stevan Ljumović, izvršni direktor kompanije Finance plus Dražen Raičković, direktor poslovnog razvoja u kompaniji Roaming Networks Dmitar Ćulafić, direktorica kompanije ZZI Jelena Milojković, kao i članovi Izvršnog Odbora AMM-a Slavoljub Popadić i Anđela Radosavović.

„Iz oblasti digitalizacije, medija i nauke članovi Odbora su suosnivač Digitalizuj.me Vladimir Vulić, direktor digitala u Daily pressu-izdavaču novine i portala Vijesti Filip Ivanović, direktorica za inovacije u DigitalBee Valentina Radulović, profesor na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore Božo Krstajić i asistent i research engineer na Univerzitetu Donja Gorica Stevan Šandi.

„Svoje predstavnike su dali i ostali vodeći teloperateri u Crnoj Gori, tako da su članovi ovog tijela ispred Crnogorskog Telekoma direktor Sektora za razvoj servisa i digitalnu transformaciju Dušan Banović, a ispred Telenora menadžerka Sektora za razvoj proizvoda i digitalnih kanala Tamara Džuver“, navodi se u saopštenju.

Članovi Odbora iz bankarskog sektora su izvršni direktor Sektora za IT i operacije u Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB) Ivan Vučinić, rukovodilac Službe za GDPR i digitalnu transformaciju u Lovćen banci Adis Balota, direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci Bojan Burić, direktor razvoja u Addiko banci Veselin Radulović i direktor Sektora podrške u Hipotekarnoj banci Nikola Milović.

„Iz sektora osiguranja u Odbor su imenovani šef Službe za informaciono digitalne tehnologije u Sava osiguranju Boris Jauković i direktor Službe za ICT u Lovćen osiguranju Draško Ćulafić“, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, ugled koji uživa AMM i Odbor u poslovno društvenoj zajednici potvrđeni su činjenicom da su u novi sastav ušli stručnjaci angažovani u Vladi, predstavnici nauke, medija, vodećih komapanija iz oblasti IT-a i digitalizacije, teloperateri, banke i osiguravajuće kuće.

„Izvršni odbor Asocijacije je ostavio mogućnost i poziva poslovne organizacije, institucije i kompanije, koje ulažu u digitalnu transformaciju i žele da sarađuju, da se jave sa svojim predlozima, inicijativama i projektima“, navodi se u saopštenju.

Asocijacija će, prema riječima njenih predstavnika, i dalje istrajavati na stavu da poslovna zajednica ne treba da čeka već da sama pokreće i realizuje inicijative, dok Vlada i lokalne uprave i donosioci odluka treba da stvore ambijent i daju podršku svim kvalitetnim idejama i inicijativama.

„Digitalan transformacija Crne Gore i primjena novih tehnologija nije pitanje želje, već nam je i aktuelni trenutak pokazao da je to nužnost i šansa za privredu, kao i prilika da se efikasnost i kvalitet državnih servisa poveća na dobrobit građana, poslovne zajednice i sveopšteg društveno ekonomskog oporavka“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije