fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHarasani traži bolje rezultate rada

Harasani traži bolje rezultate rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vršilac dužnosti direktora Uprave za inspekcijske poslove (UIP), Ilir Harasani, tražio je na sastanku sa pomoćnicima sektora i načelnicima službi da rezultati rada inspekcija budu još bolji i vidljiviji.

On je na sastanku, povodom preuzimanja funkcije vršioca dužnosti direktora UIP-a, najavio i da će se posebna pažnja usmjeriti ka efikasnom i trasparentnom radu te institucije.

UIP će, kako je najavljeno, u narednom periodu dati maksimum da bi preduzeća uskladila poslovanje sa zakonskim normama i u tom smislu će posebnu pažnju posvetiti proaktivnom i perventivnom djelovanju.

Na sastanku je ocijenjeno i da svrha kontrola nije kažnjavanje preduzeća, već njihovo uvođenje u red.

„Stoga se već radi na formiranju „ček listi“, odnosno spiskova sa navedenim normama koje svaki poslovni subjekat u svojoj djelatnosti mora ispuniti kako bi poslovao u skladu sa propisima, a koje će biti dostupne na sajtu UIP“, navodi se u saopštenju.

Harasani je definisao i da će se raditi u okviru načela otvorene međusobne saradnje sa državnim i lokalnim organima, radi zajedničkog postizanja efikasnijih rezultata rada.

Najčitanije