fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano osam primjedbi

Evidentirano osam primjedbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano osam primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se žalili da restoran Cvijo u Baru, kafe bar Joker u Tuzima i Goldcar iz Podgorice ne izdaju fiskalne račune, dok kockarnica Sportcaffe u Plavu radi bez odobrenja.

U toj kockarnici se, kako je navedeno u pritužbi, ne poštuju epidemiološke mjere, mloljetnicima je omogućeno da igraju, dok konzumiranje duvanskih proizvoda nije zabranjeno.

Građani su se žalili da je konzumiranje duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru dozvoljeno i u Jerry Pubu u Nikšiću, dok kafić Kula Bistrica u Bijelom Polju ima terminal za klađenje bez koncesije i radi 24 sata.

Evidentirana je i pritužba da se u cetinjskom Voliju starije voće i povrće prodaje u pola cijene, kao i poziv ministru poljoprivrede Aleksandru Stijoviću da se obavi revizija preduzeća MJ Prevoz iz Andrijevice.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Najčitanije