NaslovnicaMINA BusinessEvidentirana 71 pritužba

Evidentirana 71 pritužba

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirana 71 pritužba, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se najviše žalili na neizdavanje fiskalnih računa, kršenje radničkih prava i epidemijskih mjera.

Evidentirane su prijave da fiskalne račune ne izdaju kafić 1st Kafeterija u Beranama, fotokopirnica Zejak u Mojkovcu, ordinacija In Vitro, tezge u Gintašu, Jeny’s beauty salon, pekare As, Centar, Maroši, Orex i Palma, kao i buregdžinica i lokal kod Kliničkog centra u Podgorici.

Račune ne izdaju ni pekare u zgradi Metalke, u Donjoj Gorici i u ulici Vojislavljevića u Podgorici, Bijeli golub u Baru i Dolar u Mojkovcu, knjigovođa i notar u Podgorici, kao i advokat u Andrijevici.

Građani su se žalili da se fiskalni računi ne izdaju ni u Propaganda baru, Studiju M i prodavnici Krnovo u Nikšiću, Home Plastu u Danilovgradu, agenciji Topplus, piceriji Tabasco, Red i Alo taxiju u Podgorici, kafe baru Sloga u Tivtu, Sur Vesuviu u Baru i pekari Evropa u Ulcinju.

Evidentirane su i prijave da se radnička prava krše u marketima France, lokalima City pub, Krigla, Kolovrat, Minhen i Aja Fishu u Podgorici, Valpek company u Danilovgradu, Sany taxiju iz Budve, kineskom butiku Zoutaicun u Baru, pekari Uniprom u Nikšiću i Martexu na Cetinju. Građani su se žalili i da se epidemijeske mjere krše u restoranu Cvijo u Baru, Hipotekarnoj banci i Tehnomaxu u Bijelom Polju i kafiću Vagon u Herceg Novom.

Evidentirane su i pritužbe na konzumaciju duvanskih proizvoda u kfiću Kerber Duklja u Podgorici, Tate kafeu u Budvi i kafe baru Aksaraj i Tajson u Rožajama, na nelegalan rad nekih instruktora skijanja na Žabljaku, prodaju cigareta bez akcizne markice u marketu Semi u Bijelom Polju, neljubazno osoblje i gužve u Domu zdravlja u Baru, rad na divlje pržionice kafe u Rožajama i primanje mita u Turističkoj organizaciji Bar.

Građani su se žalili i na raskopane ulice, odlaganje otpada, ispuštanje neprečišćene vode u more, prodaju neispravnog prehrambenog proizvoda na pijaci u Gintašu, krađu struje, nelegalno pružanje frizerskih i građevinskih usluga, prodaju preko interneta i izdavanje neispravnih računa.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije