fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryDržava i privreda zajednički da pronalaze rješenja

Država i privreda zajednički da pronalaze rješenja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Proces digitalne transformacije nije samo servis, već ozbiljna privredna grada, u čemu država i privreda treba da zajednički pronalaze rješenja kako bi se država na najbrži način priključila savremenim poslovnim trendovima, ocijenjeno je iz Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM).

Predsjednik AMM-a, Budimir Raičković, kazao je na poslovnom skupu posvećenom digitalnoj transformaciji pod nazivom DigitalON da Crna Gora ima u digitalnom procesu i izazove i šanse.

„Izazovi su kako napraviti kvalitetnu strategiju, dobar regulatorni okvir, steći povjerenje u ovaj proces i podići infrastrukturu, a šanse su da se na najbrži mogući način možemo priključiti savremenim poslovnim trendovima“, rekao je Raičković na skupu koji organizuje Odbor za digitalnu transformaciju AMM.

Prema njegovim riječima, proces digitalne transformacije nije samo servis ili podrška nego ozbiljna privredna grana pored turizma, energetike i poljoprivrede.

„Mi koji nemamo prevelike industrijske kapacitete u Crnoj Gori itekako treba da razmislimo i damo šansu mladim ljudima da ih podržimo u svim tim projektima i da budemo dio globalne zajednice“, dodao je Raičković.

On smatra da je jako bitno u tom procesu da su država i privreda partneri i da zajednički pronalaze rješenja.

„Ovaj skup je takav. Izuzetnu pomoć je dala kompletna državna uprava, ministarstva javne uprave i nauke, Uprava za kadrove, Poreska i Uprava carina, kao i ogroman broj značajnih firmi“, kazao je Raičković.

Prema njegovim riječima, taj skup, po broju, odzivu, uključenju i sinergiji koju je postigao, predstavlja prvi crnogorski digitalni samit.

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, saopštila je da je sa zadovoljstvom prihvatila poziv da Ministarstvo bude zvanični prijatelj događaja, prepoznajući značaj i ulogu AMM za značaj ekonomije i društvene zajednice, kao i napore koji su u okviru Odbora za digitalnu transformaciju ulažu za razvoj digitalnog društva u Crnoj Gori.

foto: MINA

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije