fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDPS: Partijskim zapošljavanjem urušavaju rudarsko-energetski kompleks

DPS: Partijskim zapošljavanjem urušavaju rudarsko-energetski kompleks

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Pljevaljski Rudnik uglja i Termoelektrana (TE) najočigledniji su primjer kako se, zarad ličnog interesa, rođaka, kumova i partijskih aktivista, svjesno urušava rudarsko-energetski kompleks na kom počiva privreda grada, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Pljevlja.

“Aktuelni eksperti na čelu Rudnika i TE sposobni su samo da oslabe i unište te kompanije, prije svega kroz revanšističko protjerivanje pojedinaca i izostanak bilo kakve strategije za dalji razvoj energetike i Pljevalja”, navodi se u saopštenju pljevaljskog DPS-a.

Oni su dodali da je aktuena uprava jedino pokazala kako se svakodnevno dovode članovi porodice, rođaci i istaknuti članovi partija na vlasti, koji čak ne znaju ni koji im je opis poslova.

“Određenim kadrovskim rješenjima i postupcima sigurno zalaze u zonu krivične odgovornosti, a višedecenijski sindikalci mogu da sjede u odborima direktora i istovremeno budu vodeći “eksperti” za ocjenu političke podobnosti zaposlenih”, rekli su iz DPS-a.

Oni su dodali da je pitanje kakve će rezultate ostvariti te kompanije i da li će uopšte opstati, jer se njihovi prihodi koriste isključivo za ličnu korist, nikako za dobrobit grada, građana i privrede.

“Kadar koji se prebacuje iz lokalnih preduzeća u energetske kompanije nikako po stručnim profilima ne odgovara poslovima u privredi, pa tako dolazimo u situaciju da o Rudniku i TE odlučuju filozofi, istoričari i književnici”, naveli su iz pljevaljskog DPS-a.

Oni smatraju da je urušavanje pljevaljskih energetskih kompanija samo odraz stanja na državnom nivou i slika vlasti koja razgrađuje mukotrpno postignuto u prethodnom periodu.

“Nećemo zaboraviti u kakvom je stanju bivša lokalna vlast ostavila Pljevlja 2014. godine, sprovodeći prije toga isti princip zapošljavanja partijskog i rođačkog kadra, kakav se sada sprovodi u Rudniku i TE”, kazali su iz DPS-a.

Oni smatraju da je nedopustivo da se ista greška ponovi.

“Zbog toga pratimo svaki potez rukovodstava energetskih kompanija, kako se za koju godinu ne bi kajali što smo ostali bez najvećeg privrednog resursa i mogućnosti za dalji razvoj našeg grada”, naveli su iz DPS-a Pljevlja.

Najčitanije