fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZZZ će biti pristupačniji nezaposlenima

ZZZ će biti pristupačniji nezaposlenima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Jedan od glavnih ciljeva je da se Zavod za zapošljavanje (ZZZ) učini što transparentnijim i pristupačnijim nezaposlenim osobama, saopštio je vršilac dužnosti direktora te insituticije, David Perčobić.

“Zavod za zapošljavanje opterećuje čitav sijaset zakona koji se primjenjuju na rad i funkcionisanje Zavoda, i tako su napravili da je Zavod postala teška birokratska institucija”, kazao je Perčobić u Dobro jutro Crna Goro na TVCG.

On je naveo da je njegov cilj da Zavod istrgne iz kandži teških birokratskih procedura.

Perčobić je najavio reformu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u punom kapacitetu svih zaposlenih, prenosi portal RTCG.

“Dobio sam podršku većine, ako ne i svih zaposlenih u Zavodu. Želim da zajedno sa svima, kao jedan tim stavimo Zavod na noge i da on ima svoju pravu funkciju a to je da posreduje u zapošljavanju”, kazao je Perčobić.

On je rekao da imaju velika očekivanja, te da smatra da će zajedno napraviti velike reforme ne samo Zavoda nego i tržišta rada.

Perčobić je podsjetio da je Zavod za zapošljavanje zadnjih godinu radio intenzivno na implementaciji novog informacionog sistema, te da je to osnova za sve reforme u Zavodu.

Perčobić je istakao da je trenutno 36,3 hiljade nezaposlenih u Crnoj Gori.

Kako je kazao, preko pola evidencije na Zavodu, u stukturi nezaposlenih lica, nalaze se osobe koje su jako teške za zapošljavanje.

“Zbog zakonskih okvira koji postoje u Crnoj Gori, imamo šest hiljada korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice, zatim skoro deset hiljada osoba sa invaliditetom, preko 600 osoba koja imaju 67+ godina”, kazao je Perčobić.

Zato, kako je naveo Perčobić, želi u daljem radu Zavoda, da se momentalno posvete ljudima koji traže posao, da u vrlo kratkom roku izađu na tržište rada.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...