fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŽupanović: Ubijediti turiste da smo sigurna destinacija

Županović: Ubijediti turiste da smo sigurna destinacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompletan proces vakcinacije treba da teče koordinisano, kako bi se određenim emitivnim tržištima poslala jasna poruka da je Crna Gora sigurna destinacija, ocijenio je redovni profesor iz oblasti ekonomije i turizma, Ivo Županović.

“Moraju se napraviti svi protokoli, izaći u susret svim emitivnim tržištima. Ove godine nema opštih poruka, one moraju biti direktne”, rekao je Županović gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

On je kazao da ova godina mora biti godina targetiranog marketinga, sa jasnim porukama ka određenim turističkim tržištima, prevashodno kad je u pitanju zdravstvena i epidemiološka situacija, prenosi portal RTCG.

“Tu do detalja mora sve biti isplanirano, kako bi došli turisti s određenih tržišta”, smatra Županović.

Kad su u pitanju granice, on je rekao da je njihovo otvaranje kod određenih destinacija dalo efekta.

Međutim, tu postoji drugačija struktura tržišta. On je naveo da je Hrvatska gro gostiju koji nijesu mogli doći avionom, supstituisala dolaskom turista drumskim putem iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije.

“Ona je dvije trećine gostiju dovela drumskim prevozom. Kad je Albanija u pitanju, oni imaju 50 odsto domaćeg tržišta, što mi nemamo. Mi imamo u normalnom prometu šest do sedam odsto”, rekao je Županović.

On je kazao da se moraju otvoriti avio koridori i imati jasne marketinške poruke ka njima, te im što prije predstaviti pozitivnu zdravstvenu situaciju.

“Moramo dodatnim diplomatskim naporima da ubijedimo određena tržišta da je Crna Gora adekvatno odredište za narednu ljetnju turističku sezonu”, poručio je Županović.

Najčitanije