fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZaključen konkurs za mjesto direktora UPC

Zaključen konkurs za mjesto direktora UPC

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U četvrtak je zaključen konkurs za izbor direktora Uprave prihoda i carina (UPC), koji je Uprava za ljudske resurse raspisala 20. januara.

Pobjeda piše da je konkurs bio objavljen samo na internet stranici Uprave za ljudske resurse.

Uslovima konkursa je predviđeno da kandidati moraju imati VII nivo kvalifikacije obrazovanja, završen fakultet iz oblasti društvenih nauka – ekonomija ili pravo. Zainteresovani za funkciju direktora UPC morali su imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja ili pet godina radnog iskustva na drugim poslovima.

Pobjeda se neformalno raspitivala o tom konkursu i o kandidatima koji su se prijavili, ali izvori Pobjede iz Ministarstva finansija i UPC nijesu imali informaciju da li se, i ko, kandidovao za mjesto prvog čovjeka UPC.

Ova je fotelja postala vrlo vruća u posljednje dvije godine, kad se u njoj izmijenilo četvoro ljudi. Posljednji je, na predlog aktuelnog ministra finansija Aleksandra Damjanovića, 6. oktobra prošle godine imenovan Vladimir Bulajić za vršioca dužnosti direktora UPC. Bulajić je bio upravnik carinarnice u Kotoru, dvije decenije radi u carinskoj službi, a nedavno je bio izabran i za pomoćnika direktora UPC.

Prethodno je Vlada na istoj sjednici konstatovala ostavku dotadašnjeg direktora Rada Miloševića, podnesenu dan ranije. Milošević je nekoliko dana prije toga saslušan u sklopu istrage o švercu cigareta, da bi ga službenici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili 21. decembra prošle godine zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Prije Miloševića na čelu UPC bila je Milena Petričević, koja je ranije bila zaposlena u Atlas grupi, a kojoj je polugodišnji v. d. mandat istekao 21. aprila prošle godine.

Petričević je došla na mjesto sada aktuelnog ministra finansija Aleksandra Damjanovića kome Vlada u oktobru 2021. godine, na zahtjev nekadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića, nije produžila v. d. mandat.

Vlada Zdravka Krivokapića je prethodno na predlog Spajića spojila tri uprave poresku, carina i igara na sreću.

Prethodno je na čelu nekadašnje dvije uprave – Poreske i Uprave carina bio kadar Demokratske partije socijalista (DPS), Miomir M. Mugoša i Vladan Joković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije