fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa gorivo daju 6,5 miliona EUR

Za gorivo daju 6,5 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rudnik uglja Pljevlja će u ovoj godini izdvojiti 6,5 miliona EUR za nabavku goriva, što je oko 800 hiljada EUR manje u odnosu na prošlu godinu, pokazuje dokumentacija u vezi sa javnom nabavkom goriva.

Dokumentacija objavljena na portalu javnih nabavki pokazuje da će Rudnik uglja za dizel i benzin platiti 6,42 miliona EUR sa porezom na dodatu vrijednost (PDV), dok će za eurodizel platiti 72,6 hiljada što je ukupno 6,49 miliona EUR.

Oba ugovora su sklopljena sa firmom Jugopetrol čiji je većinski vlasnik Helenik petroleum iz Grčke, piše Dan.

U prošloj godini za iste nabavke Rudnik uglja je platio 7,3 miliona EUR, a u 2020. godini 7,25 miliona EUR. U prošloj godini, a posebno u pretprošloj, cijena dizela je bila značajno manja nego što je to slučaj ove godine kada je maloprodajna cijena dostigla rekordan nivo.

Lani je nabavku dizela i benzina odradila firma Petrol Crna Gora MNE koja je dobila 7,25 miliona EUR za taj posao, dok je nabavku eurodizela i benzina dobio Jugopetrol za 69,4 hiljade EUR.

Osim cijena goriva, u odnosu na prošlu godinu je promijenjeno i rukovodstvo firme. Lani je izvršni direktor bio Slavoljub Popadić, dok je sada na toj poziciji Milan Lekić.

Članovi odbora sada su predsjednik Dušan Janjušević, Slavica Batizić, Budimir Tanjević, Veljko Vasiljević i Zoran Radulović. Oni su u bordu direktora zamijenili Aleksandra Mitrovića, Vladu Milinkovića, Zorana Gospića, Natašu Marković i Branislava Pejovića.

Prema ugovoru sa Jugopetrolom, gorivo će se fakturisati po cijenama važećim na dan preuzimanja uz popust od 0,077 EUR po litru, odnosno 0,093 EUR po litru sa PDV-om.

Rudnik uglja je obavezan da plaćanje izvrši 60 dana od dostavljanja fakture za isporučeno gorivo. Rok za izvršenje ugovora je 12 mjeseci ili do dostizanja ukupne ugovorene vrijednosti.

Rudnik uglja je u stopostotnom vlasništvu Elektroprivrede, dok je EPCG u većinskom vlasništvu države Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije