fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa Džip reli Montenegro prijavljeno 30 posada

Za Džip reli Montenegro prijavljeno 30 posada

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Međunarodna sportsko-turistička manifestacija Džip reli Montenegro trophy, koja 20 godina promoviše malo poznate i netaknute predjele Crne Gore, biće organizovana tradicionalno prvog vikenda u julu, saopštili su organizatori.

Član Organizacionog odbora, Ratko Perošević, rekao je da su obilježili trasu relija i da je prijavljeno oko 30 posada, ali da će održavanje smotre zavisiti od situacije uslovljene epidemijom koronavirusa.

“Da ne bi prekidali tradiciju odlučili smo da organizujemo reli, jer su popustile preporučene zdravstvene mjere i Crna Gora je bila corona free destinacija. Mada možda se nešto desi da se situacija promijeni, pa da reli bude odložen“, kazao je Perošević na konferenciji za novinare u Nikšiću.

On je dodao da su slične manifestacije u okruženju odložene, ali da su oni sve spremili za njeno održavanje.

Među prijavljenima za učešće na reliju su i posade iz Slovenije i Hrvatske, a ima i onih koji do sada nijesu dolazili.

“Pitanje je šta će se dešavati narednih dana, jer ima država čiji bi turisti morali u karantin kada bi došli ovdje, pa im se ne isplati da budu izolovani mjesec, zbog tri ili pet dana uživanja u Crnoj Gori. U svakom slučaju, mi krećemo 3. jula u devet sati ispred zgrade Opštine“, naveo je Perošević.

On je kazao da planirana trasa vodi kroz nikšićku, šavničku, žabljačku, bjelopoljsku, mojkovačku i pljevaljsku opštinu.

Planirano je da se prvog dana reli vozi makadamskim putevima u dužini oko 200 kilometara, drugog dana će biti oko 150 kilometara puta, ali više vidikovaca, dok je treći dan tradicionalno predviđen za ispit spretnosti koji će se održati na Jalovištu u Pljevljima.

U ime Organizacionog tima, Željko Labudović, je kazao da se, iako krstare 20 godina po netaknutim predjelima Crne Gore, uvijek nađe neki novi kraj, uz pomoć dobrih ljudi i poznavaoca, koji svojom ljepotom mora izazvati oduševljenje.

“Tokom ovogodišnjeg relija vrijedi vidjeti planinu Sinjajevinu, lijepu u surovosti, privlačnu i pomalo zastrašujuću, kao i Zabojsko jezero, koje je dragulj, vodopad Skakala, rijeku Lještanicu i meandre Ćehotine”, rekao je Labudović.

Džip reli Montenegro trophy, kako je naveo, prepoznat je po bezjednosti karavana, odgovornosti učesnika prema prirodi i edukacija mlađih članova, a ove godine kotizacija iznosi 100 EUR za tri dana.

“Trudimo se da i cijenom pozovemo ljude da zajedno otkrivamo skirvene ljepote sjevera Crne Gore”, saopštio je Labudović.

Predsjednik Organizacionog odbora i pokretač Džip relija, Luka Maksimović, rekao je da su uspjeli da opravdaju postojanje manifestacije čiji je glavni cilj bio da javnosti otkrije teško dostupne predjele Crne Gore i promoviše njenu netaknutu ljepotu.

“Na mlađima svijet ostaje i nadam se će i oni sljedećih 20 manifestacija uspješno organizovati, kao što smo to do sada radili”, poručio je Maksimović.

Najčitanije

Budvanska rivijera i Lovćen u finalu Kupa

Podgorica, (MINA) – Rukometaši Budvanske rivijere i Lovćena igraće u finalu Kupa Crne Gore. Ekipa...