fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVuksanović predsjednica Upravnog odbora AmCham-a

Vuksanović predsjednica Upravnog odbora AmCham-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvršna direktorka u kompaniji Philip Morris Montenegro, Svetlana Vuksanović, izabrana je jednoglasno za predsjednicu Upravnog odbora Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori.

Odluka je donijeta na danas održanoj, prvoj sjednici Upravnog odbora u novom sastavu, a nakon redovne godišnje skupštine Komore.

Vuksanović će preuzeti funkciju od 1. avgusta, kao i ulogu koju je posljednje dvije godine obavljao izvršni direktor Coca Cola Hellenic Crna Gora, Nikola Tripković, a čiji mandat ističe krajem mjeseca.

“U skladu sa Statutom AmCham-a, ona će predsjedavati Komorom i Generalnom skupštinom, nadgledati poslove i interese Komore i zajedno sa izvršnim direktorom predstavljati je u spoljnim odnosima”, navodi se u saopštenju AmCham-a.

Vuksanović je kazala da je AmCham prepoznata kao najuticajniji kolektivni glas renomirane poslovne zajednice u Crnoj Gori, i ujedno izuzetno dobro pozicionirana u internacionalnoj mreži AmCham-ovi Evrope, gdje čine i dio izvršnog odbora.

„Zato je velika čast i odgovornost preuzeti, i to drugi put, ulogu predsjednice Upravnog odbora Komore“, rekla je Vuksanović, dodajući da dolazi iz kompanije koja je u ovom trenutku u procesu transformacije.

Ona je navela da vjeruje da, upravo zbog toga, imaju dovoljno iskustva, znanja i preporuka kako u jednom tranzicionom periodu predvidjeti promjene, prihvatiti ih, i u skladu sa njima graditi plan za buduće poslovne poteze.

„Američka privredna komora će, prilagođavajući se političkim i ekonomskim izazovima, dati doprinos stabilizaciji crnogorskog poslovnog ambijenta u transparentan i predvidljiv, i sa velikim potencijalom da privuče strane investitore”, rekla je Vuksanović.

Na današnjoj sjednici raspoređene su i ostale funkcije unutar Upravnog odbora. Za potpredsjednicu Upravnog odbora reizabrana je generalna menadžerka u kompaniji Trebjesa – Molson Coors Sanja Ćalasan, a za sekretara-blagajnika senior menadžer u kompaniji PwC Sava Laketić.

Za guvernere bez portfelja izabrani su Luka Popović iz BDK Advokati, zatim osnivač i izvršni direktor kompanije Amplitudo Nenad Novović i Katarina Bulatović kao individualni član, te reizabran izvršni direktor kompanije doMEn Predrag Lešić.

AmCham u Crnoj Gori dio je globalne AmCham mreže koja samo u Evropi broji 46 AmCham-ova i zastupa interese 17 hiljada kompanija. Već 12 godina vodeći je promoter biznisa u našoj zemlji u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije