fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVujanović: Socijalni savjet je farsa

Vujanović: Socijalni savjet je farsa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalni savjet je već dugo jedna farsa, ocijenio je dugogodišnji sindikalac i sindikalni aktivista, Veselin Vujanović povodom izglasavanja izmjena Zakona o radu i dodao da sindikati treba da reaguju.

“Socijalni savjet je u svakoj demokratskoj državi najozbiljniji institut za stvaranje socijalne politike. Sada je ta procedura preskočena kao bezbroj puta do sada, praksa se nastavlja, što je krajnje nepoštovanje socijalnih partnera koji su legitimni i kredibilni”, rekao je Vujanović za Pobjedu.

Reprezentativni sindikati Savez sindikata (SSCG) i Unija slobodnih sindikata (USSCG) treba da, kako je kazao, reaguju i izjasne se šta će da preduzmu.

On je naveo da je taj problem za analizu Skupštine, nekog skupštinskog odbora, socijalnog savjeta, brojnih organa, navodeći da ovakvo donošenje zakona ne priliči Crnoj Gori kao demokratskoj državi bez obzira da li nekom odgovara da ide u penziju ili ne.

“Reprezentativni sindikati treba da se više uvažavaju, a uvažavaće ih Vlada onoliko koliko to budu zasluživali. A kako stvari sada stoje jasno je svima koliko su sposobni da zaštite zaposlene”, ocijenio je Vujanović.

On smatra da dvije reprezentativne sindikalne centrale treba da nađu način kako da odgovore na ovaj haos, u protivnom neka se zapitaju da li treba ovakve da postoje.

Najčitanije