fbpx
NaslovnicaCrna GoraPoslanički klub DPS-a: PES nije smogao snagu da podrži civilizacijski čin

Poslanički klub DPS-a: PES nije smogao snagu da podrži civilizacijski čin

Podgorica, (MINA) – Pokret Evropa sad (PES) nije smogao snagu da potpisima podrži civilizacijski čin iza kojeg stoje vodeće zemlje demokratskog svijeta okupljene u Ujedinjenim nacijama (UN), kazali su iz poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz poslaničkog kluba DPS-a su naveli da je, pored spremnosti da kolegama iz PES-a ponude da dopune ili izmijene tekst kojim poslanici pozivaju Vladu da se pridruži kosponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, vladajuća stranka odbila da svojim potpisima podrži taj civilizacijski čin.

“Uprkos činjenici da se na spisku potpisnika ovog pisma nalaze i poslanici vlasti i opozicije, što je trebalo da potvrdi spremnost svih progresivnih politika u Crnoj Gori da prihvatamo civilizacijske standarde morala i ljudskosti 21. vijeka, PES nije smogao snagu da prihvati našu pruženu ruku”, navodi se u saopštenju.

Iz kluba poslanika DPS-a su rekli da naknadno saopštenje PES-a i, kako su naveli, sakrivanje iza manipulativnog narativa o tome kako ne postoje genocidni narodi, iako u tekstu Rezolucije nema ni riječi o tome, govori o civilizacijskom rasponu između njih.

“Duboko žalimo zbog te činjenice”, dodali su iz poslaničkog kluba DPS-a.

Oni su kazali da se nadaju da još ima vremena da PES ono što je propustio da uradi u parlamentu, neće propustiti da uradi u Vladi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije