fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryVoli kupio zemljište bivše podgoričke fabrike

Voli kupio zemljište bivše podgoričke fabrike

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Voli Trade, vlasnika Dragana Bokana, kupila je dvije parcele bivše podgoričke fabrike “Radoje Dakić” za 5,65 miliona EUR, na kojima planira da gradi najsavremeniji hipermarket u ovom dijelu Evrope.

Predstavnii Volija kazali su Dnevnim novinama da je kupovinu 19,96 hiljada kvadrata potvrdila stečajna uprava frabike.

“Danas smo dobili informaciju da je donešena odluka kojom je potvrđena naša kupovina dijela zemljišta bivše fabrike Radoje Dakić”, kazali su u Voliju.

Jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Crnoj Gori će na parcelama nekadašnje fabrike izgraditi i trgovački centar.

“Planiramo da na kupljenom zamljištu izgradimo najsavremeniji hipermarket u ovom dijelu Evrope, kao i trgovački centar sa ekskluzivnom ponudom, novim i savremenim trgovačkim konceptom. Plan je i gradnja nove upravne zgrade”, naveli su u kompaniji.

Stečajni upravnik fabrike “Radoje Dakić”, Mladen Marković, je na otvaranju ponuda u Privrednom sudu krajem decembra kazao da je Voli jedini zainteresovani ponuđač na četvrtom tenderu na kojem se preostala imovina preduzeća prodavala po početnoj cijeni od skoro 45 miliona EUR. Imovina je prvi put bila ponuđena za 66,5 miliona EUR, drugi put za 60 miliona i treći za 49 miliona.

“Voli je dostavio ponudu za kupovinu 10,06 hiljada kvadratnih metara za 2,85 miliona EUR, dok je za preostalih 9,9 hiljada metara ponudio 2,8 miliona EUR”, rekao je ranije Marković.

Podgorička fabrika “Radoje Dakić” je u stečaju od 2016. godine zbog poreskog duga od 10,7 miliona EUR.

Najčitanije