fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada će nastaviti program subvencionisanja zarada

Vlada će nastaviti program subvencionisanja zarada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će na narednoj sjednici nastaviti program subvencionisanja zarada za decembar, najavila je državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Milena Lipovina Božović i dodala da one nijesu obustavljene.

“Sada mogu definitivno da najavim nastavak subvencija za decembar. Svakako će one biti nastavljene i u prvom kvartalu naredne godine, ali u ovom trenutku ne bih izlazila sa detaljnijim informacijama”, rekla je Lipovina Božović.

Ona je na konferenciji za novinare Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje (IJZ), kazala da subvencije nijesu obustavljene, samo je trebalo da prođe određeni period da se analizira čitava situacija i napravi kompletan uvid u sadržaj trećeg paketa mjera.

Lipovina Božović je saopštila da su još prošle sedmice pokrenuli inicijativu i u saradnju sa Sekretarijatom Savjeta za konkurentnost imali sastanak sa osam udruženja privrednika u želji da sa njima otvore dijalog i prime sve njihove inpute.

“Nakon što smo dobili te inpute, mi smo ovih par dana napravili jednu grupu koja se detaljno bavi njihovom analizom, a u saradnji sa institucijama koje su i do sada učestvovale u pripremi mjera podrške privredi, intenzivno radimo na jednom novom modelu koji se naslanja na ono što već postoji i koji će imati jedan kratkoročni efekat i odnosiće se na prvi kvartal naredne godine”, objasnila je Lipovina Božović.

Kako je navela, osim tih kratkoročnih mjera koje se odnose na prvi kvartal, Ministarstvo u saradnji sa privrednim udruženjima priprema preporuke za jedan malo dugoročniji razvojni paket u smislu nekih nefinansijskih mjera koje će zahtijevati i izmjene pojedinih zakona i biti podsticaj za privrednike.

Najčitanije

Cijene nafte bez većih oscilacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte u utorak su se neznatno promijenile na međunarodnim tržištima,...