fbpx
NaslovnicaMINA BusinessViše prevezenih putnika u četvrtom kvartalu

Više prevezenih putnika u četvrtom kvartalu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prevoz putnika u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na isti period 2020, bilježi rast u željezničkom, drumskom, lokalnom drumskom, aerodromskom i redovnom vazdušnom saobraćaju.

Rast prevezenih putnika u željezničkom iznosi 28,6 odsto, drumskom 102 odsto, lokalnom drumskom 7,8 odsto, aerodromskom 179,9 odsto i redovnom vazdušnom saobraćaju 3,6 odsto.

“Kod prevoza robe u četvrtom kvartalu, u odnosu na isti period 2020, rast se bilježi kod prevoza robe na aerodromima 10,3 odsto, željezničkom 10,2 odsto, kao i kod ukupnog prometa robe u lukama 11,9 odsto”, navodi se u saopštenju.

Broj pretovarenih tona u lukama u četvrtom kvartalu je, u odnosu na uporedni period, porastao 16,9 odsto, a izmanipulisanih tona 13,7 odsto.

Statističari su kazali da broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u četvrtom kvartalu iznosio 66,19 hiljada, što je 5,8 odsto više nego u istom kvartalu 2020.

“Broj prvi put registrovnih drumskih motornih i priključnih vozila u četvrtom kvartalu iznosio je 4,68 hiljada, što je 19,6 odsto više nego u istom kvartalu 2020”, navodi se u saopštenju.

U četvrtom kvartalu, drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 200 hiljade tona robe.

“U strukturi prevezene robe unutašnji prevoz učestvuje sa 87 odsto ili 174 hiljade tona prevezene robe, a međunarodni sa 13 odsto ili 26 hiljada tona prevezene robe.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije