fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeći promet u uslugama

Veći promet u uslugama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Indeks prometa u uslugama u drugom kvartalu ove godine veći je 45,2 odsto u odnosu na prvi, odnosno 39,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci Monstata.

Indeks prometa u uslugama u sektoru trgovina na veliko i malo motornim vozilima i motociklima i trgovina na veliko u drugom tromjesečju ove godine veći je 40,8 odsto u odnosu na prvo, odnosno 33,8 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

“Indeks prometa u uslugama u sektoru saobraćaj i skladištenje u drugom ovogodišnjem kvartalu veći je 47,4 odsto u odnosu na prvi, odnosno 56,6 odsto u odnosu na drugo tromjesečje prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Indeks prometa u uslugama u sektoru usluge smještaja i ishrane u drugom kvartalu ove godine veći je 200,9 odsto u odnosu na prvi, odnosno 196,9 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Iz Monstata je saopšteno da je indeks prometa u uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u drugom kvartalu ove godine u odnosu na prvi veći 12,7 odsto, a u odnosu na isti prošlogodišnji period 14,3 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Minimalan trijumf Engleske, remi Danske i Slovenije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Engleske pobijedili su večeras u Gelzenkirhenu selekciju Srbije 1:0, u...