fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVasilije Bojović osvojio stipendiju Univerziteta u Gracu

Vasilije Bojović osvojio stipendiju Univerziteta u Gracu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Apsolvent Pravnog fakulteta Univerziteta Donja Gorica iz Podgorice Vasilije Bojović, osvojio je stipendiju vrijednu 12 hiljada EUR u programu Best of South-East i provešće studijsku godinu 2024/25 na Univerzitetu Karl-Franzens u Gracu.

Iz Erste banke je saopšteno da je Best of South-East jednogodišnji program razvoja i daljeg obrazovanja za talentovane i posvećene diplomce i studente iz regiona.

“Program u Crnoj Gori podržava Erste banka, a pokrenula ga je Steiermärkische Sparkasse Bank u saradnji sa Univerzitetom u Gracu, Tehničkim univerzitetom, Univerzitetom za muziku i izvođačke umjetnosti i Univerzitetom za rudarstvo, metalurgiju i geologiju u Leobenu”, navodi se u saopštenju.

Bojovića su, kako je kazao, želja za većim znanjem, potreba za novim iskustvima i usavršavanje njemačkog i engleskog jezika motivisali da se prijavi za stipendiju.

„U vremenu u kojem se sve teže posvetiti kontinuiranom učenju i gdje je sve manja koncentracija mladih, veliki je izazov usavršavati sebe kao osobu koja stremi ka visokim ciljevima. Inspiraciju pronalazim u razgovoru sa ljudima i postavljanjem ciljeva. Balans između učenja i odmora je ključan, a izazovi su prilika za rast”, rekao je Bojović.

On je naveo da očekuje da mu boravak u Gracu donese bogato iskustvo uživanja u kulturi i upoznavanju novih ljudi.

“Nadam se da će stažiranje u Steiermaerkische Sparkasse banci pružiti priliku za praktično iskustvo u bankarskom sektoru, unaprijediti moje vještine i stvoriti vrijedne profesionalne kontakte“, rekao je Bojović.

On je uspješno prošao nekoliko krugova selekcije i finalnu rundu u Austriji u kojoj učestvuju najbolji studenti iz regiona.

Cilj programa Best of South-East je da studentima pruži međunarodno radno iskustvo, kao i prilike za trening i dodatnu edukaciju. Program stažiranja ili prakse olakšava studentima da počnu svoj profesionalni put.

Ove godine, u sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini od 12 hiljada EUR, koja pokriva troškove smještaja u studentskom domu u Gracu, mjesečni džeparac, školarinu Univerziteta u Gracu, registraciju pri Univerzitetu u Gracu, intenzivan kurs njemačkog u univerzitetskom jezičkom centru Treffpunkt Sprachen kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja tokom cijele godine.

Za program Best of South-East se mogu prijaviti studenti završnih godina osnovnih i studenti postdiplomskih studija sa univerziteta iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Uslov je da nijesu stariji od 27 godina, te da posjeduju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije