fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Simović saučesnik kriminalnih aktivnosti

URA: Simović saučesnik kriminalnih aktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret URA pozvao je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da u što kraćem roku procesuira dopunsku dokumentaciju u vezi sa nezakonitim poslovima oko Abu Dabi fonda, u koje je, kako su kazali, bivši ministar poljoprivrede, Milutin Simović, debelo umiješan.

„Da je Simović, sadašnji predsjednik Opštine Nikšić, debelo umiješan u nezakonite poslove oko Abu Dabi fonda, zbog kojih se ovih dana hapse i saslušavaju bivši direktor Investiciono-razvojnog fonda (IRF), Zoran Vukčević, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Petar Ivanović i druge povezane osobe, potpuno je jasno nakon konferencije za novinare ministra poljopivrede, Aleksandra Stijovića“, navodi se u saopštenju URA-e.

Iz tog porketa su kazali da je SDT-u predata ukupna dokumentacija koja dokazuje i da je Simović potpisivao, ohrabrivao i dozvoljavao brojne nezakonite aktivnosti, kao i da je mimo zvaničnog državnog trezora – ogromna sredstva prebacivao preko “specijalnog računa” u Prvoj banci.

URA je dostavila dio dokumentacije, sa koje je skinuta oznaka tajnosti, a koji pokazuje da je, pored Ivanovića i Vukčevića, i Simović direktno umiješan u nezakonito poslovanje oko raspolaganja sredstvima iz Abu Dabi fonda.

“U nezakonitom poslovanju Ministarstva poljoprivrede, koje je izigravalo IRF mimo zakonskih ovlašćenja i isplaćivalo ogromne kredite kompanijama, isplaćena su ogromna finansijska sredstva za koje je Vlada garantovala svojim budžetom“, navodi se u saopštenju.

Za takav zločin prema budžetu Crne Gore, kako su poručili, moraju odgovarati svi koji su takve kriminalne poslove konstruisali, prikrivali i nažalost uspješno sprovodili.

„To uključuje i Simovića, koji je svojim potpisom omogućavao pljačku novca svih građana Crne Gore”, naveli su iz URA-e.

URA je pozvala SDT da u što kraćem roku procesuira dopunsku dokumentaciju, a da su sve neophodne informacije prezentovane i na današnjem presu Stijovića.

Najčitanije