fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUnaprijediti saradnju u energetici i turizmu

Unaprijediti saradnju u energetici i turizmu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odnosi između Crne Gore i Kazahstana su dobri i prijateljski, sa ogromnim potencijalom za unapređenje saradnje, posebno u ekonomskom dijelu, saopštio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je nakon susreta sa premijerom Kazahstana Askarom Maminom u Nur-Sultanu kazao da se u tome ističu energetika, turizam, ali i obrazovanje i nauka.

“Otvorili smo potpuno novo tržište za Crnu Goru. Intenziviranje saradnje sa Kazahstanom za Crnu Goru je od velike važnosti”, naveo je Abazović.

Abazović, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, boravi u bilateralnoj posjeti Kazahstanu, gdje će na poziv potpredsjednika Vlade Romana Skljara obaviti nekoliko bilateralnih sastanaka sa najvišim kazahstanskim zvaničnicima.

“Abazović je ocijenio da su se u prethodnom periodu odnosi dvije zemlje umnogome intenzivirali, o čemu najbolje govori otvaranje Konzulata Kazahstana u Podgorici, direktne avio linije Podgorica – Nur-Sultan, kao i omogućavanje državljanima Kazahstana da bez viza dolaze i borave u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu, Abazović je ocijenio da će skorije potpisivanje sporazuma u oblasti ekonomske saradnje biti kruna intenziviranja saradnje, od izuzetnog značaja za obje zemlje.

Mamin je rekao da mu predstavlja posebnu čast što ima priliku da ugosti Abazovića na Dan državnosti, koristeći priliku da njemu i građanima Crne Gore čestita državni praznik.

Mamin je naveo da je puno građana Kazahstana zainteresovano za Crnu Goru kao ljetnju i zimsku turističku destinaciju i da su za sada veoma zadovoljni onim što su doživjeli u Crnoj Gori.

Sagovornici su se složili da je potrebno nastaviti sa intenzivnim dijalogom na najvišem političkom nivou, ojačati trgovinsko-ekonomsku saradnju, kao i saradnju u oblasti turizma.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije