fbpx
Naslovnica MINA Business Udruženje podstanara Crne Gore traži uključivanje u projekat Velje brdo

Udruženje podstanara Crne Gore traži uključivanje u projekat Velje brdo

95
TierraMallorca (CC0), Pixabay

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Udruženje podstanara Crne Gore pozvalo je relevantne institucije da uključe tu nevladinu organizaciju (NVO) u planiranje i realizaciju projekta Velje brdo, koji ima za cilj poboljšanje stambenih uslova za građane Crne Gore.

Iz te NVO je saopšteno da je taj projekt prepoznat kao ključni korak ka rješavanju problema pristupačnog stanovanja, posebno za podstanare, mlade porodice i ranjive grupe.

“Kao organizacija koja zastupa interese podstanara, verujemo da je naš glas od suštinskog značaja za oblikovanje projekta koji će biti u skladu sa potrebama i očekivanjima budućih korisnika. S obzirom na to da se očekuje da će oko 42 hiljade ljudi živjeti u novim stambenim jedinicama, važno je da se osigura da se njihove potrebe adekvatno uzmu u obzir tokom svih faza projekta”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, projekat Velje brdo može postati model za održivo stanovanje, ali samo ako se osigura aktivno uključivanje podstanara u planiranje i donošenje odluka.

“Naša organizacija je spremna da pruži relevantne podatke o potrebama podstanara i da doprinese izradi politika koje će obezbijediti pravedno i transparentno stambeno rješenje”, navodi se u saopštenju.

Udruženje podstanara Crne Gore pozvalo je sve relevantne institucije, uključujući Ministarstvo urbanizma da prepoznaju važnost našeg uključivanja i da formiraju radnu grupu u kojoj će biti zastupljeni i predstavnici podstanara.

“Naša stručnost i iskustvo mogu značajno doprinijeti uspješnoj realizaciji ovog važnog projekta. Zajedno možemo stvoriti stambeni prostor koji je dostupan, siguran i održiv za sve građane Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS