fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Župi počelo asfaltiranje seoskih puteva

U Župi počelo asfaltiranje seoskih puteva

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – U nikšićkoj mjesnoj zajednici Župa, koja broji 12 sela, počelo je asfaltiranje oko 2,5 kilometara puteva, koje se realizuje kroz program Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), Ministarstva poljoprivrede i Opštine Nikšić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović, saopštio je da je u prethodne tri godine, računajući i ovaj posao, ukupno asfaltirano oko 17 kilometara, čime je značajno unaprijeđena seoska putna infrastruktura.

“Samo u okviru IFAD programa u posljednje dvije godine u Župi je asfaltirano oko pet kilometara puteva, dok je 60 domaćinstava obezbijedilo subvencije za poljoprivredne mašine i nabavku visokosteonih junica”, podsjetio je Radulović.

Prema njegovim riječima, sve planirano u ovoj godini je realizovano, a nastojaće se i ubuduće nastavak takvog kontinuiteta.

“Svjesni smo da će to zavisiti od mnogih faktora u društvu, kako ekonomskih i političkih, tako i zdravstvene situacije prouzrokovane koronavirusom, ali čvrsto vjerujemo da će se i u narednoj godini Župa prepoznavati po dobrim aktivnostima, na zadovoljstvo njenih mještana”, ocijenio je Radulović.

Najčitanije