fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU toku berba breskve u Plantažama

U toku berba breskve u Plantažama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U kompaniji Plantaže u toku je berba breskve, koja je planirano da traje do polovine septembra, a do sada je ubrano 230 hiljada kilograma.

Iz kompanije je saopšteno da sa površine od 83 hektara, koliko se nalazi pod zasadima breskve i nektarine, na Ćemovskom polju, plan ovogodišnje berbe iznosi 900 hiljada kilograma.

Direktorica Vinogradarsko-voćarska proizvodnje, Milena Mugoša, kazala je da su veoma zadovoljni kako visinom ovogodišnjeg prinosa, tako i kvalitetom plodova, prenosi Mediabiro.

“Tome u prilog govori i činjenica da je u preko 80 odsto dosadašnje berbe kvalitet ploda u kategoriji prve klase, i vjerujemo da će ovo biti jedna od uspješnijih berbi za Plantaže”, rekla je Mugoša.

Ona je na tome posebno zahvalila kako timu stalnih, tako i sezonskih radnika, koji su posvećeno radili kako bi se sve agrotehničke operacije obavile kvalitetno i u predviđenim agrorokovima, čime su dali veliki doprinos kvalitetu plodova koji danas beru.

Na berbri je trenutno angažovano oko 50 sezonskih radnika, dominantno crnogorskih državljana, dok će u narednom periodu, kako dinamika berbe bude napredovala, biti potrebno dodatnih deset do 15 izvršilaca.

Sva dnevna berba se uspješno realizuje kako na crngorskom, tako i na tržištu Srbije i bilježi rast u odnosu na prošlu godinu.

Berba breskve je počela 26. maja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije