fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeU Podgorici više od 200 miliona EUR investicija

U Podgorici više od 200 miliona EUR investicija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Podgorici se, kao rezultat partnerstva Vlade i uprave Glavnog grada, trenutno realizuje investicioni ciklus vrijedan preko 200 miliona EUR, saopštio je gradonačelnik Podgorice i član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS), Ivan Vuković.

Zahvaljujući tome, kako je kazao, Podgorica dobija nove mostove, bulevare, vrtiće, parkove i dječija igrališta.

„Među brojnim projektima koji se trenutno realizuju na teritoriji Glavnog grada, jedan se svakako ističe po svom značaju, a to je Sistem za prečišćavanje otpadnih voda – najznačajniji infrastrukturni projekat u istoriji Glavnog grada vrijedan 50 miliona EUR“, naveo je Vuković.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, kazao da danas sa zadovoljstvom može konstatovati da se realizacija tog projekta realizuje u skladu sa planiranom dinamikom.

„Mi smo nedavno počeli izgradnju novog pješačkog mosta na rijeci Morači, krenuli smo u izgradnju primarnog kolektora i jednako važno, u izgradnju nove kanalizacione mreže, dužine preko 20 kilometara“, saopštio je Vuković.

Prema njegovim riječima, realno je za očekivati da do kraja tekuće godine dobiju izvođača radova i za najznačajniji objekat u okviru tog sistema, a to je samo postrojenje za tretman otpadnih voda.

„Na ovaj način Podgorica hvata korak sa razvijenim evropskim gradovima. Štitimo rijeku Moraču, Skadarsko jezero i stvaramo pretpostavke za dugoročni razvoj našeg glavnog grada“, dodao je Vuković.

On je kazao da nema dilemu da su takvi projekti najbolji način da opravdaju veliko povjerenje koje im je ukazano prije dvije godine.

„Vi nemojte da imate dilemu da ćemo u narednim godinama nastaviti još bolje, još posvećenije, kako bi naša Podgorica bila još ljepše mjesto za život svih njenih stanovnika“, zaključio je Vuković.

Najčitanije

Od danas novi ciklus akcije Podijelimo teret

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Elektroprivreda (EPCG) danas pokreće 12. ciklus akcije Podijelimo teret, kako bi...