fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU EPCG puni optimizma i okreuti razvoju

U EPCG puni optimizma i okreuti razvoju

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) obilježava 113. godina postojanja i kontinuiranog razvoja sa, kako je saopšteno, puno optimizma, posvećena ostvarenju ciljeva energetske tranzicije i razvoju projekata u oblasti obnovljivih izvora energije, bez obzira na brojne izazove.

“Vrijeme između dvije godišnjice u Elektroprivredi obilježilo je niz postignuća, među kojima izdvajamo projekte od strateške važnosti, Solari 3000+ i 500+, te početak ekološke rekonstrukcije Termoelektrane (TE) Pljevlja”, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su kazali da ono što ohrabuje pred izazove koji im slijede jeste i rekordna dobit od 114 miliona EUR za prvih šest mjeseci godine, kao i sve bolja stopa naplate tekućih računa, ali i akumuliranih potraživanja.

Predsjednik Odbora direktora EPCG, Milutin Đukanović, nabrojao je najvažnije činioce njihovog poslovanja u prethodnom periodu.

“Rekordnа neto dobit od 114 miliona EUR za prvi kvartal ove godine, bez državne pomoći i povećanja cijene električne energije, zajedno sa uspješnim sprovođenjem projekta Solari 3000+ i 500+, kao i pokretanje novog, Solari 5000+, te kupovina imovine Željezare za cijenu višestruko nižu od realne, kojom je omogućeno pokretanje nove firme, EPCG – Željezara Nikšić, najvažniji su činioci našeg poslovanja u minulom periodu”, naveo je Đukanović.

EPCG je, kako je saopšteno, uspjela sačuvati likvidnost, kreditni bonitet, povećan stepen naplate, broj redovnih platiša kao i isti nivo cijena električne energije, uprkos izazovnim energetskim prilikama.

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, rekao je da EPCG, u sklopu projekata koje razvija, hvata ozbiljan korak sa savremenim tokovima energetske tranzicije.

“Tako nešto je naročito važno u kontekstu razvoja onih sredina koje, kroz кonvencionalne izvore, decenijama održavaju naš energetski sistem stabilnim и profitabilnim”, smatra Rovčanin.

Iz EPCG su rekli da nastavljaju da rade u opštem interesu, ponosni na bogatu tradiciju, posvećeni razvoju i uvjereni da se aktuelna energetska kriza može uspješno prebroditi samo racionalnim i sinhronizovanim djelovanjem svih društvenih činilaca.

“EPCG radi”, poručili su predstavnici kompanije.

EPCG obilježava 19. avgust kao Dan kompanije, u znak sjećanja na datum kada je, 1910. godine, kralj Nikola I pustio u rad prvu električnu centralu u Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije