fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Baru trenutno oko 15 hiljada turista

U Baru trenutno oko 15 hiljada turista

Bar, (MINA-BUSINESS) – U Baru trenutno boravi oko 15 hiljada turista, što je osam puta više nego prošle godine, saopštio je direktor barske Turističke organizacije (TO), Emil Kukalj.

„Međutim, kada upoređujemo sa 2019. godinom to je pad od nekih 15 odsto, što je zadovoljavajući rezultat i u skladu je sa našim očekivanjima“, rekao je on Kukalj za Mediabiro.

Gosti su uglavnom iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Ruske Federacije, Ukrajine, Poljske i drugih zemalja bivšeg Sovjetskog saveza.

„Oni se odmaraju na barskoj rivijeri, od Čanja do Utjehe i zaista su zadovoljni boravkom. To pokazuju i naše ankete, koje pokazuju da će preporučiti Bar svojim prijateljima i rođacima i rado će se ponovo vratiti“, kazao je Kukalj.

On je dodao da je TO Bar pokrenula novu manifestaciju, prije svega imajući u vidu epidemiološke mjere, ali sa željom da građanima i turistima ponudi nešto novo.

„Radi se o manifestaciji Barski đir, koja će na lijep način predstaviti našu tradiciju i kulturu. Ono što je karakteristično je da će se ta manifestacija održavati na svim našim turističkim mjestima. Već smo počeli sa nekim prigodnim koncetima, priganica festom na Virpazaru i nastavili sa koncertom KIC pop hora u Sutomoru”, naveo je Kukalj.

On je najavio nastavak aktivnosti sa akvagimnastikom, jutarnjom i večernjom jogom na plaži, vožnjom djece vozićem Ćirom, ali i brojnim umjetničkim radionicama.

“Planiramo i brojne druge aktivnosti kao što su bazari tradicionalnih proizvoda, nastupi lokalnih klapa i kulturno umjetničkih društava“, dodao je Kukalj.

On je apelovao na sve građane da poštuju propisane epidemiološke mjere i pozvao ih da se vakcinišu.

„S obzirom na povećanje broja zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori, apelujem na građane da vode računa o mjerama koje su na snazi i da se vakcinišemo, jer je to jedini način da spasimo zdravlje naših građana i turista, a prije svega da spasimo ljetnju turističku sezonu“, poručio je Kukalj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije