fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Baru 40 odsto turista u odnosu na 2019.

U Baru 40 odsto turista u odnosu na 2019.

Bar, (MINA-BUSINESS) – Na barskoj rivijeri, prema posljednjim podacima, boravi oko 4,6 hiljada turista, što je u odnosu na 2019. godinu oko 40 odsto ostvarenog prometa, saopštio je direktor Turističke organizacije (TO) Bar, Emil Kukalj.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je u odnosu na prošlu godinu to devet puta više turista, navodeći da prošla godina ipak nije bila povoljna po turizam.

“U odnosu na 2019. godinu, to je 40 odsto prometa i u skladu sa našim očekivanjima. Zadovoljni jesmo, jer su ispunjena naša očekivanja koja nijesu ni bila visoka za ovu godinu, ali bolja je nego prethodna. Vidi se da je sezona krenula i da je situacija bolja nego prošle godine”, rekao je Kukalj.

Kad je riječ o popunjenosti kapaciteta, on je rekao da je oko 4,2 hiljade gostiju u privatnom smještaju, dok je ostatak u hotelskom, prenosi portal RTCG.

U Baru, kao i ranijih godina, dominiraju gosti iz Srbije, BiH i Sjeverne Makedonije, ali i turiste iz Rusije i bivšeg Sovjetskog saveza.

Govoreći o velikim muzičkim manifestacijama u Baru, one su, kako je rekao, pod znakom pitanja zbog epidemioloških mjera i aktuelne situacije, pa će se fokusirati na manje manifestacije koje će pokazati turistima našu tradiciju, kulturu i gastronomiju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije