fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuristička inspekcija kaznila nelegalno prevoženje putnika čamcima na moru

Turistička inspekcija kaznila nelegalno prevoženje putnika čamcima na moru

Podgorica, (INA-BUSINESS) – U jednodnevnoj akciji Turističke inspekcije i plovne jedinice Uprave policije kažnjeno je nelegalno prevoženje putnika čamcima na moru.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da je ukupno kontrolisano devet čamaca i utvrđeno je da šest lica nije pribavilo potrebno odobrenje za rad, a na tri čamca se nijesu izdavali fiskalni računi za pružene usluge.

„Zbog ovih nepravilnosti podneseno je devet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka – mjera kojom se od suda traži izricanje više kazne od one minimalne koja se može izreći na licu mjesta“, navodi se u saopštenju.

Uprava za inspekcijske poslove kroz ove planirane aktivnosti Turističke inspekcije sprovodi kontinuiranu borbu protiv sive ekonomiije, pa će se dalje kontrole u ovom smjeru nastaviti.

„Stoga pozivamo privrednike da posluju u skladu sa propisima, a građane da prijave uočene nepravilnosti na naš besplatni broj telefona 080 555 555 ili na [email protected], jer samo kroz sinergijski efekat sa građanima postižemo efikasnije rezultate“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

novica vuković

Vlada se neće zadužiti za tekuću potrošnju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada se ove godine neće zadužiti za tekuću potrošnju, a novac...