fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTraže 16 autobusa za gradski prevoz

Traže 16 autobusa za gradski prevoz

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad raspisao je u petak dva miliona EUR vrijedan tender za 16 autobusa za prevoz na gradskim i prigradskim linijama.

Gradske vlasti odlučile su se da dva miliona EUR od prodaje udjela u Novom duvanskom kombinatu iskoriste za trgovinu autobusa.

Iznos od milion EUR biće, kako se navodi u tekstu tendera, isplaćen naredne godine, u roku od 30 dana od primopredaje ugovorene robe, pola miliona do kraja januara 2023. godine, a preostala suma do kraja januara 2024, pišu Vijesti.

Dužina vozila mora biti minimum 8,5 metara. Mora imati najmanje 23 mjesta za sjedjenje, uključujući i mjesto vozača. Kada se uzme u obzir i stajanje, u vozilima mora biti kapacitet za najmanje 60 putnika.

Tehničkim karakteristikama traži se da ima najmanje dvoje vrata na desnoj bočnoj strani. Od tih jedna moraju biti prilagođena za ulazak osoba u invalidskim kolicima.

Unutar autobusa mora, prema specifikacijama, postojati zvučno obavještenje o nazivima stanica, namijenjeno za lica sa oštećenim vidom, kao i led displeji sa istim informacijama, namijenjeni licima sa oštećenim sluhom.

Glavni grad, takođe, traži unutrašnje kamere visoke rezolucije koje pokrivaju unutrašnjost vozila.

Traži se i da ima uređaj za bežični internet i za brojanje putnika.

Garantni rok su dvije godine ili pređenih 200 hiljada kilometara po vozilu od dana potpisivanja zapisnika o primopredaji ugovorene robe.

Garancija otpornost na koroziju vozila je sedam godina.

Tender će se ocjenjivati u odnosu na najnižu ponuđenu cijenu i najkraći rok za izvršenje ugovora. Rok za izvršenje ugovora ne može biti duži od 60 dana od zaključivanja ugovora.

Ponude se dostavljaju do 10. januara.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije