fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelemach nudi korisnicima pristup deset giga optičkoj mreži

Telemach nudi korisnicima pristup deset giga optičkoj mreži

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Telemach spremna je da svojim korisnicima ponudi pristup prvoj crnogorskoj deset giga optičkoj mreži.

U Telemach show room-u danas je zvanično testirana deset giga optička mreža, a uvid u kvalitet usluge i performanse prvi su imali crnogorski novinari. U pitanju je prelazak sa GPON tehnologije na XGS-PON koja, umjesto dosadašnjih 2,5 Gbps, pruža brzine do deset Gbps.

Omogućavanje deset giga optičke mreže dio je strateškog partnerstva United Grupe i kompanija Nokia i Huawei.

Direktor sektora za tehniku, Ilija Vukmirović, rekao je da Telemach nastavlja da donosi budućnost u domove svojih korisnika.

„Oni su navikli da u svakom trenutku imaju najinovativniju uslugu i najbolje korisničko iskustvo, a naš zadatak je da konstantno radimo na unapređenju. U posljednjih pet godina u ukupnu infrastrukturu investirali smo oko 16,5 miliona EUR, a nedavno smo dobili i potvrdu da naša ulaganja zaista mijenjaju kvalitet života, jer je svjetski lider za testiranje, prikupljanje podataka i analizu fiksnih i mobilnih mreža kompanija Ookla utvrdila da Telemach ima najbrži internet u Crnoj Gori“, kazao je Vukmirović.

On je poručio da nastavljaju u istom pravcu, koji uvijek podrazumijeva pažljivo osluškivanje potreba tržišta i uvođenje novih tehnologija.

Vukmirović je saopštio da je suština njihovih usluga da budu brze, stabilne i da pružaju zadovoljstvo u svim aktivnostima u domovima, na poslu ili bilo gdje drugo.

„Superiornost najbrže mreže u zemlji zato volimo da objasnimo na vrlo jednostavnom primjeru – kroz deset giga optičku mrežu naši korisnici će film u 4K rezoluciji koji je obično težak oko 20 GB moći da preuzmu za manje od 30 sekundi. Tako izgleda digitalna budućnost koja će, u godinama pred nama, nastaviti da se dodatno razvija“, objasnio je Vukmirović.

On je dodao da je pristup deset giga optičkoj mreži trenutno omogućen za osam hiljada domaćinstava, dok će budući optički korisnici dobijati uslugu ove tehnologije posljednje generacije.

Najčitanije