fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelekom spreman za prelazak na VoLTE tehnologiju

Telekom spreman za prelazak na VoLTE tehnologiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Mobilna mreža Crnogorskog Telekoma spremna je za prelazak na VoLTE – novu tehnologiju za još bolje iskustvo korisnika prilikom obavljanja poziva.

Iz kompanije su objasnili da je riječ o veoma kompleksnom projektu koji je u Telekomu započet prije dvije godine i koji za cilj ima modernizaciju platformi za pružanje govornih usluga, kako bi bile spremne za budućnost.

„Prelaskom na VoLTE, Telekom će korisnicima pružiti bolje iskustvo u obavljanju poziva i omogućiti bolji kvalitet zvuka i brže uspostavljanje poziva. Osim toga, korisnici će moći da koriste internet tokom trajanja poziva bez uticaja na kvalitet poziva i internet servisa“, navodi se u saopštenju.

VoLTE je tehnologija koja korisnicima omogućava obavljanje poziva preko 4G i 5G mreže umjesto preko starijih 2G/3G mreža. Na ovaj način se značajno unapređuje kvalitet mobilnih govornih usluga u Crnogorskom Telekomu.

Menadžer razvoja u Sektoru tehnike u Crnogorskom Telekomu, Radovan Vukotić, kazao je da prelaskom sa tradicionalne na VoLTE tehnologiju u domenu govornih usluga, koriste potencijal novih 4G i 5G mreža, ne samo za potrebe internet servisa, već i za razvoj novih inovativnih govornih servisa, od kojih će neki uskoro biti dodatno omogućeni korisnicima usluga te kompanije.

„Telekom će ovu tehnologiju omogućiti u narednom periodu svim korisnicima koji imaju odgovarajući mobilni uređaj koji podržava ovaj servis, a dinamika će biti usklađena sa procesom sertifikacije mobilnih uređaja, koju Telekom realizuje sa svim relevantnim proizvođačima zastupljenim na našem tržištu“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije