fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠto prije kompletirati tužilaštvo

Što prije kompletirati tužilaštvo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Obiman materijal o of šor računima koje predsjednik Milo Đukanović i njegov sin Blažo imaju u inostranstvu treba preispitati, za šta je neophodno što prije kompletirati tužilaštvo, smatraju u Pravoj Crnoj Gori.

U toj partiji su, nakon objave Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), kazali da je potrebno kompletirati tužilaštvo koje će imati hrabrosti da preispita sve njegove poslove i sa njim povezanih osoba.

“Maske su pale, Milo Đukanović iznosi novac iz Crne Gore i krije njegovo porijeklo preko mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara. To su najnovije informacije koje je MANS plasirao o poslovanju Mila i Blaža Đukanovića, koje predstavljaju samo vrh ledenog brijega njihovih nelegalnih radnji”, navodi se u saopštenju.

Iz Prave Crne Gore su rekli da najnoviji slučaj Mila i Blaža Đukanovića takođe pokazuje da je neophodno hitno donijeti Zakon o porijeklu imovine da bi se otkrili i kaznili nelegalni poslovi pripadnika bivše vlasti, koji su očigledno novac iznosili iz zemlje u pokušaju da sakriju njihove nelegalne poslove i da izbjegnu plaćanje poreza u Crnoj Gori.

“Ako je i bilo onih kojima to nije bilo jasno, nakon afere Pandora papiri, jasno je da djelovanje Mila Đukanovića nema nikakve veze sa patriotizmom, kako on pokušava da predstavi, jer da je tako ne bi iznosio novac iz zemlje i držao ga na računima banaka u of šor destinacijama i tako, između ostalog, izbjegavao plaćanje poreza u Crnoj Gori”, dodaje se u saopštenju.

Tu se, kako su rekli, očigledno radi o sakrivanju porijekla novca i sakrivanju tragova o poslovima kojima se Đukanovići bave.

“Saopštenja koja je dalo nekoliko istaknutih funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) kojima pokušavaju da odbrane svog šefa pokazuju da se gospoda iz vrha DPS-a boje da se ne otkriju njihove veze sa nelegalnim poslovima Mila Đukanovića, pa ga zato žestoko brane”, rekli su iz Prave Crne Gore.

Očigledno je da, kako su naveli, Milo Đukanović na sve načine pokušava da sakrije porijeklo svoga bogatstva, koje je stekao na račun građana Crne Gore. Postoji samo jedan način da se zaustavi pljačka građana Crne Gore, a to je da se istraga o porijeklu imovine Đukanovića i povezanih lica dovede do kraja, što nije bio slučaj sa brojnim prijavama koje su ostajale u fiokama tužilaca do sada.

“Neophodno je hitno kompletirati Tužilački savjet, da bi se stvorili uslovi da se na odgovorna mjesta u tužilaštvu imenuju ljudi koji se ne mogu kupiti, niti prodati, već koji su u stanju da idu do kraja u borbi protiv organizovanog kriminala”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budvanska rivijera i Lovćen u finalu Kupa

Podgorica, (MINA) – Rukometaši Budvanske rivijere i Lovćena igraće u finalu Kupa Crne Gore. Ekipa...