fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryStiglo sedam ponuda

Stiglo sedam ponuda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na oglas za prodaju nepokretnosti bivše fabrike ,,Radoje Dakić“ u Podgorici i Beogradu stiglo je sedam ponuda, od kojih je jedna povučena.

Najveće interesovanje bilo je za dva poslovna prostora u Beogradu, ukupne površine 184 kvadratna metra i početne cijene 202,4 hiljade EUR. Od tri ponude za tu imovinu najvišu je dao Miloš Gledović iz Beograda, 211,6 hiljada EUR, dok je Ivo Jokić ponudio 207,18 hiljada, a podgorička kompanija Fun fun 210,11 hiljada, prenosi Pobjeda.

Direkcija za imovinu Glavnog grada ponudila je da kupi kolsko pješačke površine za 430,12 hiljada EUR. Podgoričke kompanije Kips i Čelebić zainteresovane su za kupovinu zemljišta namijenjenog stanovanju velike gustine.

Kips je za 14,12 hiljada kvadratnih metara zemljišta, čija je početna cijena 3,99 miliona EUR, ponudio četiri miliona EUR. Čelebić je za 1,49 hiljada kvadratnih metara zemljišta ponudio 396 hiljada EUR, koliko je iznosila i početna cijena.

Stečajni sudija Mladen Marković bi trebalo da odluku o dostavljenim ponudama donese u roku od osam dana.

U pitanju je peta javna prodaja imovine fabrike, koja nije uključivala prodaju hala, koje su naknadno oglašene i to po cijeni od 1,4 miliona EUR. Otvaranje ponuda za hale trebalo bi da bude 19. marta, a potencijalni kupci su obavezni da ih uklone o svom trošku, najkasnije za 30 dana.

Uklanjanje tih objekata je neophodno kako bi se realizovao ugovor o kupoprodaji zemljišta stečajne uprave sa Upravom za imovinu, koja je još prije osam mjeseci ponudila 3,3 miliona EUR za zemljište namijenjeno izgradnji ustanova kulture, zdravstva i obrazovanja. Taj novac je, kako su saopštili iz Privrednog suda, prenijet na njihov depozit.

Najčitanije