fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStabilizacija cijena nafte

Stabilizacija cijena nafte

London, (MINA-BUSINESS) – Cijene nafte stabilizovale su se u utorak, s prethodnim padom zaustavljenim sve manjim izgledima da pregovori između Izraela i Hamasa dovedu do prekida vatre u Gazi.

Futuresi nafte Brent porasli su pet centi ili 0,1 odsto, na 90,43 USD po barelu do 13:09 GMT. Fjučersi američke West Texas Intermediate (WTI) sirove nafte pali su deset centi ili 0,1 odsto na 86,33 USD.

Brent je u ponedjeljak zabilježio svoj prvi pad u pet dana, a WTI prvi u sedam jer je nova runda razgovora o prekidu vatre između Izraela i Hamasa u Kairu pobudila nade u napredak, prenosi SEEbiz.

Dodajući zabrinutost zbog skučenog tržišta, meksička državna naftna firma Pemex rekla je da će smanjiti izvoz sirove nafte 330 hiljada barela dnevno (bpd) kako bi mogla snabdjevati više domaćih rafinerija.

Pemex je već smanjio izvoz u aprilu za 436 hiljada bpd.

Ulagači takođe čekaju podatke o inflaciji iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kine za dalje signale o ekonomskom smjeru dva najveća svjetska potrošača nafte, kao i odluku o kamatnim stopama Evropske centralne banke sjutra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije