fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠpanske kompanije zainteresovanje za širenje poslovanja

Španske kompanije zainteresovanje za širenje poslovanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Španske kompanije su zainteresovane da prošire poslovanje u Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku ministarke turizma Simonice Kordić i novoimenovanog ambasadora te zemlje, Huana Hose Sans Aparisia.

„Imate sjajnu gastro ponudu, dobro vino, i uz balans atraktivnosti juga i sjevera, možete privući brojne goste. Španija ima odlične rezultate u turizmu, zbog čega sam uvjeren da u toj oblasti možemo unaprijediti odnose“, kazao je Aparisio.

Kordić i Aparisio su, kako je saopšteno iz Ministarstva, iskazali zadovoljstvo prijateljskim i odličnim odnosima dvije zemlje, ocijenivši da ipak ima prostora za unapređenje i proširenje saradnje.

“Cilj Crne Gore je da postane 28. članica Evropske unije (EU) do 2028. godine. Uz zahvalnost koju nam pružate na međunarodnom planu, ističem da su i naši ekonomski odnosi dobri, a na to ukazuje poslovanje hotelskog brenda Iberostar, koji doprinosi našoj turističkoj ponudi na pravi način”, ocijenila je Kordić.

Aparisio je istakao da će Španija nastaviti da podržava Crnu Goru na evropskom putu, dodajući da se nada da će do crnogorskog pridruživanja EU otvoriti ambasadu i u Podgorici.

Na sastanku kojem su prisustvovali i državni sekretari Vuk Žižić i Petar Drašković, dogovoreno je da komunikacija bude nastavljena, te da potencijalni investitori budu upoznati sa neotkrivenim dijelovima Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije