fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpajanje NLB-a i Komercijalne banke uspješno završeno

Spajanje NLB-a i Komercijalne banke uspješno završeno

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – NLB i Komercijalna banka Podgorica su uspješno operativno spojene tokom ovog vikenda.

“Tehničko spajanje dvije banke i prebacivanje svih klijenata i cjelokupnog sistema Komercijalne banke pod okrilje NLB-a je završeno bez smetnji i u skladu sa detaljnim planom i sprovedenim pripremama na kojima su timovi obje banke radile posljednjih devet mjeseci, čime je realizovano najefikasnije bankarsko spajanje u Crnoj Gori do sada”, navodi se u saopštenju NLB-a.

Glavni izvršni direktor NLB-a Podgorica, Martin Leberle, kazao je da su veoma ponosni na postignuća svih kolega uključenih u skoro petodnevnu operaciju spajanja, kao i na njihov devetomjesečni predani rad i zalaganje.

„Pozdravljamo naše nove klijente i nove kolege i želimo im iskrenu dobordošlicu. Od samog početka, naša polazišna tačka nije bila samo da bezbjedno spojimo dva informaciona sistema već da postignemo isključivo human i transparentan aspekt spajanja, kako za klijente tako i za zaposlene“, rekao je Leberle.

On je naveo da NLB banka, kao članica najveće bankarske grupacije sa sjedištem u regionu Jugoistočne Evrope i druga po veličini banka na crnogorskom tržištu, ima posebnu odgovornost da znanjem i iskustvom svojih zaposlenih dalje unapređuje usluge, razvija ponudu i posvećeno radi na još boljem korisničkom iskustvu svojih klijenata sa krajnjim ciljem da odgovornim poslovanjem uzvrati zajednici i doprinese poboljšanju kvaliteta života svih građana u Crnoj Gori.

Nakon spajanja, ukupna aktiva NLB-a je iznad 700 miliona, kreditni portfolio je povećan 20 odsto i sada isnosi preko 500 miliona, a banka je dobila i 27 hiljada novih klijenata građana i preduzeća i tri nove filijale u Podgorici, Budvi i Kotoru i sada broji ukupno 22 filijale.

„Kao prvi efekat spajanja i sinergije dvije banke, jeste i unapređeno rješenje elektronskog i mobilnog bankarstva NLB Klik koje će klijentima NLB-a donijeti nove funkcionalnosti i značajno unaprijediti dosadašnje korisničko iskustvo“, navodi se u saopštenju.

Iz NLB-a su se zahvalili svim klijentima na razumijevanju ukoliko su imali određenih ograničenja u korišćenju digitalnih servisa tokom prethodnog vikenda.

„Novi klijenti NLB-a sve informacije o novim transakcionim računima, karticama i drugim servisima mogu pronaći na posebno pripremljenoj web stranici www.nlb.me/me/nlb-banka/opste/integracija na kojoj ćemo i dalje objavljivati sve za njih važne informacije“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije