fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSlabo interesovanje za implementaciju standarda

Slabo interesovanje za implementaciju standarda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanije su slabo zainteresovane za implementaciju standarda, zbog čega je neophodno sprovoditi kontinuirane aktivnosti na promociji značaja standardizacije, saopšteno je iz Instituta za standardizaciju Crne Gore (ISME).

Na sastanku predstavnika ISME i delegacije Instituta za standardizaciju Sjeverne Makedonije (ISRSM), koja boravi u službenoj posjeti crnogorskoj instituciji, konstatovano je da postoji slabo interesovanje za implementaciju standarda.

Kako je ocijenjeno, neophodno je sprovoditi kontinuirane aktivnosti na promociji značaja standardizacije, pogotovo među malim i srednjim preduzećima i lokalnoj upravi.

„Dogovoreno je inoviranje i unapređenje postojećeg Sporazuma o saradnji u narednom periodu. I ISME i ISRSM su saglasni u nastojanjima i želji da se saradnja nastavi na obostrano zadovoljstvo“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano o radu institucija u uslovima pandemije koronavirusa.

Razgovarano je i o organizovanju obuka iz oblasti standardizacije, aktivnostima i planovima na promociji primjene standarda i unapređenja sistema standardizacije, kao i o novim mogućnostima za saradnju dva nacionalna tijela za standardizaciju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije