fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra dodjele grantova prve faze projekta RCF

Sjutra dodjele grantova prve faze projekta RCF

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svečana ceremonija dodjele grantova nakon prve faze projekta Regionalnog fonda za izazove (RCF) biće održana sjutra u Privrednoj komori (PKCG).

RCF je finansijski mehanizam osmišljen sa ciljem unapređenja zaposlenosti, naročito mladih.

Projekat finansira Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) preko Njemačke razvojne banke (KfW).

Glavni partner u implementaciji projekta je Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (WB6CIF).

Iz PKCG je saopšteno da je nakon prvog poziva za dostavljanje predloga projekata, RCF dobio 205 izjava o zainteresovanosti od konzorcijuma instutucija koje se bave stručnim obrazovanjem i obukom, kao i kompanija iz regiona Zapadnog Balkana.

Od ovog broja, 29 prijava je pristiglo iz Crne Gore.

„Daljim radom Selekcione komisije donijeta je odluka da se dva najuspješnija projekta iz Crne Gore predlože za finansiranje i dobiju investicije u infrastrukturu i opremu u ustanovama za stručno obrazovanje, ali i obuke i usavršavanja svih uključenih u realizaciju programa kooperativnog obrazovanja“, navodi se u saopštenju.

Sredstva će biti investirana u ukupnom iznosu od 937,25 hiljada EUR.

Cilj svečane ceremonije je proglašenje najuspješnijih konzorcijuma, promocija njihovih projekata kao i zvanično uručenje Pisma o namjeri finansijske podrške projektima.

„Takođe, cilj događaja je i najava narednog javnog poziva, koji će podstaći formiranje novih partnerstava između obrazovnog i privrednog sektora, a u cilju unapređenja stručnog obrazovanja i obuke“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije