fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSavjetovalište doprinijelo unaprijeđenju biznisa

Savjetovalište doprinijelo unaprijeđenju biznisa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Biznis savjetovalište za žene i mlade u Podgorici, čije usluge je od početka rada koristilo preko 200 korisnika, doprinijelo je pokretanju i unaprijeđenju mnogih biznisa, saopštio je šef Biroa za podršku biznis zajednici Glavnog grada, Vladimir Rajčić.

„Sa besplatnim računovodstvom, biznis inkubatorom i drugim povoljnostima koje nudi Biro, uspjeli smo da kreiramo kvalitetan paket podrške svim sugrađanima koji se odluče da uđu u svijet preduzetništva”, rekao je Rajčić.

On je dodao da je usluge Biznis savjetovališta koristilo preko 200 mladih ljudi i žena, dok su dobijeni inputi pomogli u pisanju i evaluaciji oko 50 biznis planova.

Rajčić se, na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati i najavljen novi ciklus rada Biznis savjetovališta, zahvalio predstavnicima Asocijacije poslovnih žena i saradnicima, jer su dali nemjerljiv doprinos u organizaciji.

Predsjednica Asocijacije Ljubica Kostić Bukarica, predstavila je novi ciklus rada Biznis savjetovališta i dodala da će se konsultacije održavati kao i do sada, jednom sedmično u Centru kompetencija.

„Ova godina je posebno značajna za Asocijaciju zato što obilježavamo desetogodišnjicu rada. Jubilej ćemo slaviti radno, kroz niz seminara, radionica i okruglih stolova, koje ćemo organizovati tokom čitave godine i nastojati da okupimo što veći broj žena i mladih ljudi“, saopštila je Kostić Bukarica.

Šefica Sektora za PR i marketing u Uniji poslodavaca (UPCG) i članica Asocijacije, Zvezdana Oluić, kazala je da je zadovoljna što će Biznis savjetovalište u narednom periodu raditi upravo u prostorijama Centra kompetencija.

„Centar je otvoren krajem prošle godine, a njegovo uspostavljanje predstavlja jednu od aktivnosti projekta competenceNET, koji se sprovodi u okviru programa prekogranične saradnje INTERREG IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, čiji je UPCG partner“, navela je Oluić.

Ona smatra da će, zahvaljujući postojećim kapacitetima i savremenoj tehnici, kojom je Centar opremljen, korisnici Biznis savjetovališta biti u prilici da pohađaju i niz obuka i mentorskih programa koje će UPCG organizovati u cilju jačanja preduzetništva i malog i srednjeg biznisa, kao i podsticanja kreativnog pristupa u razvoju poslovnih ideja kod mladih ljudi.

„Vjerujemo da će svi budući korisnici usluga Biznis savjetovališta u potpunosti ispuniti svoja očekivanja, a time i dodatno potvrditi uspjeh i opravdanost ove sjajne inicijative koju Asocijacija i Biro Glavnog grada realizuju već tri godine“, zaključila je Oluić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije