fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRudnik uglja i TE još dugo oslonac privrednog razvoja

Rudnik uglja i TE još dugo oslonac privrednog razvoja

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja, Dušan Janjušević, saopštio je da će ta kompanija i Termoelektrana (TE) još dugo biti oslonac privrednog razvoja i Pljevalja i Crne Gore.

“Rudnik uglja je prirodni partner u budućoj proizvodnji cementa i siguran sam da će tako biti. Priroda nam je ostavila resurse i mi ćemo ih koristiti na pravi način uz intenzivan rad na zadovoljavanju ekoloških standarda”, naveo je Janjušević u saopštenju.

On je kazao da sulude ideje o zatvaranju TE, a samim tim i Rudnika uglja, ne oslikavaju dobru namjeru onih koji o tome govore, a posebno ne patriotski čin.

“Naročito brine kada takve ideje snažno promovišu lideri partija koji su rođeni Pljevljaci. Ako neko smatra patriotskim činom to što će otjerati na ulicu preko 1,2 hiljade Pljevljaka, a nije predložio način na koji treba provesti pravednu tranziciju, ne da nije dobra namjera, već direktan uticaj određenih lobija čiji je glavni cilj zatvoriti i Rudnik i TE”, poručio je Janjušević.

On je, s obzirom na to da se zna da se u Evropi u ovom momentu gradi veliki broj termoelektrana, pitao na osnovu čega se sa tolikom sigurnošću tvrdi da Evropska energetska zajednica neće odobriti dodatne sate.

“Nije pravi trenutak za promovisanje vizije koja može ugroziti egzistenciju ogromnog broja ljudi. Vizije usmjerene protiv jednog grada koji se smatra industrijskim centrom naše države su u najmanju ruku neozbiljne”, zaključio je Janjušević.

Najčitanije