fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRekorder plata od 54,44 hiljade EUR

Rekorder plata od 54,44 hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Najveća plata u ovoj godini iznosila je 54,44 hiljade EUR i dobio je domaći građanin zaposlen u sektoru bankarstva i monetarnog posredovanja, pokazuju podaci Poreske uprave (PU).

Ta zarada čini 106 prosječnih koje se kreću od 510 do 514 EUR zavisno od mjeseca, 282 sadašnja minimalca koji je 193 EUR ili 245 budućih, jer je dogovoreno povećanje od 222 EUR.

“Prema podacima kojima PU raspolaže na dan 16. maj ove godine, najveća neto zarada isplaćena za obračunske periode januar april iznosila je 54,44 hiljade EUR, a sa obračunatim i prijavljenim porezima i doprinosima 96,35 hiljada EUR. Isplaćena je rezidentnoj osobi zaposlenoj u djelatnosti bankarstva i monetarnog posredovanja”, kazali su Pobjedi iz PU.

Oni nijesu saopštili imena osoba niti kompanije koje su rekorderi po isplaćenim zaradama, jer ih u tome sprečava zakon.

I drugo mjesto sa 41,29 hiljada EUR neto isplate drži isti sektor i takođe domaći građanin, a ne stranac koji radi u Crnoj Gori.

“Sa obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima, odnosno bruto iznosila je 73,08 hiljada EUR.

Isplaćena je takođe rezidentnom, odnosno građaninu Crne Gore i ponovo zaposlenom u djelatnosti bankarstva i monetarnog posredovanja”, pokazuju podaci PU.

Na trećoj poziciji u ovom dijelu godine je zarada od 34,34 hiljade EUR.

“Treća po redu najveća neto zarada u istom periodu iznosila je 34,34 hiljade EUR neto. Bruto iznos sa obračunatim i prijavljenim porezima i doprinosima je 60,78 hiljada EUR. Isplaćena je rezidentnoj osobi zaposlenoj u djelatnosti vazdušnog saobraćaja”, dodali su iz PU.

Iz PU su objasnili da su te enormne zarade isplaćene samo u jednom mjesecu.

Najčitanije